Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
2 oktober 2016

Test je profielfoto

Of je het nu leuk vindt of niet, uit onderzoek is gebleken dat je zonder foto op je CV en op je social-media-profielen minder succesvol bent in het vinden van werk. Maar hoe weet je nu welke foto werkt? Als je op internet grasduint, zie je ze van frisse vakantiekiekjes en opgepimpte pasfoto’s tot strakke, professionele shoots. Tijdens een workshop van LinkedIntrainer Jan Willem Alphenaar ontdekten we photofeeler.com. Binnen no-time test je hoe andere professionals jouw profielfoto beoordelen.

Door Julia Groenewold, copy writer en communicatieadviseur voor Steiger BRegistreren gaat heel makkelijk via je social media account. Om je foto op photofeeler te testen, heb je credits nodig: twintig beoordelingen kosten twintig credits. Die credits kun je kopen, maar ook verdienen door de profielfoto’s van anderen te beoordelen. Voor je eigen test, kies je als doel uit professioneel, social of dating. Bij professioneel wordt je gescoord op de waarden Competent Likeable en Influential. Bij elke foto staat een professionele titel en je kunt naast het aanklikken van scores (0) No, (1) Somewhat, (2) Yes en (3) Very, ook nog één of meerdere Quick Notes toevoegen over het gevoel dat een foto bij je oproept en verbetersuggesties.

Blik en houding

Het beoordelen van andermans foto’s om credits te bemachtigen, biedt sowieso interessante inzichten. Waarom vind ik iemand Competent, Likeable of Influential? Mensen die me op hun profielfoto open en direct aankijken, krijgen van mij een Yes. Ook een vastberaden, actieve houding – handen in de zij - maakt indruk. Creatieve invalshoeken, waardeer ik vooral als ze matchen met iemands vak. De foto van de marketing assistent die met zijn rug naar de camera op een pen zit te kauwen, kreeg van mij drie keer No. 

Professioneler
Moment of truth: Binnen een uur na aanmelding heb ik twintig beoordelingen binnen op mijn profielfoto, gemaakt door een als fotograaf hobbyende oud-collega, op mijn Mac bijgesneden, zwart-wit gemaakt en hier en daar geretoucheerd. Opluchting, ik ben behoorlijk Likeable, althans mijn foto. Ook acht men mij bovengemiddeld invloedrijk, wat niet helemaal spoort met de inschatting van mijn competentie die blijft steken op een doorsnee score. Misschien moet ik nog eens een uitgebreide test doen, maar ik leer hier al van dat mijn foto leuk is, maar professioneler kan.

Julia GroenewoldLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel