Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
24 oktober 2016

Meer voorop lopen

'Steiger B gaat verder dan verbinden. We zitten hier op een bijzondere locatie, tussen twaalf soorten hoogstam kersenbomen. Dat lijken kleine dingen, maar ze zijn heel belangrijk. Laat zien waar je voor staat: als mensen je spreken, op je website. Je creëert een cultuur en mag dat veel meer uitdragen.’ Een waardevol advies van een van de kandidaten die aanwezig was op de stakeholderbijeenkomst van Steiger B.Op de bijeenkomst dacht een zevental betrokken kandidaten mee over wat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent voor Steiger B. Steiger B gebruikt een erkende ISO-richtlijn om dit te formuleren en daar vervolgens over te rapporteren. Duurzaamheidsconsultant Lex Eschauzier helpt hierbij. De essentie is dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering van Steiger B, bijvoorbeeld door je stakeholders erbij te betrekken. Naast deze bijeenkomst, heeft Lex een aantal opdrachtgevers geïnterviewd.

Meer kleur
Na een smakelijke maaltijd met producten van het biologische bedrijf aan de overkant van de weg, vertelde elk van de kandidaten wat MVO in zijn/haar optiek voor Steiger B zou moeten betekenen. Ze deden dit aan de hand van een lijst van MVO-onderwerpen zoals mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu, eerlijk zaken doen etc. ‘Laat zien dat je alles doet aan duurzaamheid in je pand’, betoogde senior woonconsulent Niek Claassen. Bestuursadviseur Annemieke Nauta is er heilig van overtuigd dat diversiteit leidt tot betere besluitvorming; er kan meer ‘kleur’ in het personeelsbestand van Steiger B en meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Biologische tomaatjes
Vastgoedspecialist Jaap Bekker vindt dat Steiger B meer voorop mag lopen. Fairbinden lijkt nog wat passief, hij daagt Steiger B uit om kandidaten en opdrachtgevers mee te nemen in een duurzaamheidswedloop. De bijeenkomst in de charmante uitspanning met rood wit geblokte gordijntjes aan de oever van het Amsterdam Rijnkanaal, heeft hem bijvoorbeeld geïnspireerd om ook eens bij de biologische buren tomaatjes te kopen.

Grotere broek aantrekken
Gáán voor een kandidaat, is ook een belangrijk aanbeveling - sommige bureaus krabbelen te snel terug met een kandidaat als ze twijfel proeven bij de opdrachtgever. Kandidaten zonder opdracht helpen zich te ontwikkelen, faire tarieven, werk/privé-balans, privacy; de avond levert Steiger B waardevolle input op. Het verschil met opdrachtgevers blijkt vooral uit de aandacht voor de ‘inclusieve samenleving’, bij hen is daar nog vaak koudwatervrees, zegt Lex. De conclusie is dat professionals breder kijken dan opdrachtgevers. En dat Steiger B daarin een grotere broek mag aantrekken. ‘Als je jezelf groter maakt, dan trekt dat ook aan’.Lees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel