Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
10 januari 2017

Duurzame inzetbaarheid

Vooruitgang boeken in je werk, fit en energiek zijn, jezelf voortdurend ontwikkelen. Dat is duurzame inzetbaarheid. De kandidaat die Steiger B bij een werkgever aflevert is gemotiveerd en klaar voor de uitdaging die hem te wachten staat. Maar hoe zorgen werkgever en werknemer er nou voor dat dat zo blijft?‘Bij woningcorporatie Actium Assen nodigden we bijvoorbeeld medewerkers uit voor een lunch met fruit en een wandeling toen de kantine gesloten was voor onderhoud,’ vertelt adviseur HRM Miranda Henriks. Het is maar één van de voorbeelden van wat organisaties kunnen doen om werk te maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers. Meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit krijgen ze daarvoor terug.

 

Een wereld te winnen

Steiger B ziet veel opdrachtgevers werken  aan duurzame inzetbaarheid. Personeelsdagen bevatten sportieve onderdelen of medewerkers krijgen bijvoorbeeld een sportschool-abonnement, maar er is meer nodig dan wat losse initiatieven. Duurzame inzetbaarheid moet echt verankerd worden in het beleid. En daar is nog wel een wereld te winnen.

 

Nu we steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt is het belangrijk om medewerkers betrokken en gemotiveerd te houden om aan de toekomst van het bedrijf te werken. Daarnaast moet je als organisatie ook aantrekkelijk blijven voor nieuwe medewerkers. Dit kun je bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Dat is een opdracht voor organisatie en medewerkers samen, waarbij transparantie en een duidelijk gemeenschappelijk doel cruciaal zijn. Meer weten? 

http://www.duurzameinzetbaarheid.nl

duurzame_inzetbaarheidLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel