Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
30 maart 2017

Flink de mouwen opgestroopt

'Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet op zo'n dag, als het maar buiten kan'. Anouk Witte en Esther Hoekstra werken via Steiger B bij woningcorporatie Viverion en deden vrijdag 10 maart samen met hun collega's mee aan de grote vrijwilligersactie NLdoetViverion is een woningcorporatie met ongeveer vijfduizend woningen op de grens van Gelderland en Overijssel en doet voor de zevende keer mee aan NLdoet, 'Sympathiek dat Viverion dit doet. Het sluit perfect aan bij onze drijfveren om de wereld een beetje mooier te maken', zegt Steiger B directeur Hans Huijsmans. 'Wij snappen dat Viverion voor deze dag niet de kosten van onze gedetacheerde medewerkers betaalt, dus die nemen wij graag op ons'. 

 

Aanpakken

'Esther en ik zijn allebei buitenmensen en houden van aanpakken!', vertelt Anouk enthousiast. 'Wij gingen met twaalf collega's van Viverion naar de stadslandbouw te Goor. Vrijwilligers kweken hier groenten voor onder andere de voedselbank'. In totaal kwamen zo’n 45 medewerkers van Viverion in actie. De Kruidentuin in Lochem hebben ze op het voorjaar voorbereid. Bij Gudula in Lochem organiseerden ze voor ouderen die nog zelfstandig wonen een rondwandeling, maakten ze bloemstukjes en verzorgden ze een gezellige lunch. Bij de scouting St. Joris in Holten, voor kinderen met een lichamelijke beperking, hebben ze geschilderd en buitenwerkzaamheden uitgevoerd.  

 

Voor anderen ;

 'Het is leuk om met je collega's een keer heel wat anders te doen en iets te kunnen betekenen voor anderen, vertelt Esther. 'En dat het een schitterend zonnige dag was, helpt natuurlijk ook'. Esther is woonconsulent en begeleidt groot onderhoud-projecten bij Viverion. Zij voert gesprekken met huurders om de rompslomp waar ze mee te maken krijgen, in goede banen te leiden. Anouk is mutatie-opzichter en begeleidt de praktische kant van het vertrek van een huurder tot de verhuring van de woning. Twee verschillende stromen binnen het onderhoud. 'Waar de projecten en mutaties elkaar soms raken, vinden we elkaar', zegt Anouk. Tijdens NLdoet gingen ze ook eendrachtig aan de slag. Esther stortte zich op het grondwerk in de tuin, Anouk heeft haar hoveniershart opgehaald in het leggen van een stuk straatwerk. 'We hebben flink de mouwen opgestroopt. En het was fijn dat we elkaar ook eens op een andere manier konden spreken', aldus Anouk. 

vragenlijstLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel