Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
25 juli 2017

Samen de vruchten plukken

De medewerkers van Steiger B krijgen de kans om mede-aandeelhouder te worden. Oprichter-eigenaar Hans Huijsmans tekende eind juli de documenten van de stichting die dit mogelijk maakt. 'Dit is opnieuw een manier om vorm en invulling te geven aan onze koers van betrokken fairbinden.''Medewerkers die mede-eigenaar zijn van ons bedrijf worden daarmee nog meer deelgenoot van onze missie en van het belang om er een succes van te maken. Het betekent ook dat we er samen de vruchten van kunnen plukken,' vertelt Hans Huijsmans. ‘Deze financiële participatie heet niet voor niets duurzaam aandeelhouderschap.’ 

 

Platform voor duurzaam aandeelhouderschap 
Steiger B geeft  10 procent extra aandelen uit en stelt deze beschikbaar in de vorm van certificaten. De medewerkers van Steiger B kunnen deze certificaten kopen. Voor het mogelijk maken van de personeelsaandelen wendde Steiger B zich tot de Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI). SNPI is een onafhankelijke organisatie met als doel duurzame werknemersparticipatieplannen te bevorderen en te helpen implementeren. Steiger B is ook lid geworden van het SNPI-platform dat de belangen behartigt van organisaties met financiële medewerkersparticipatie. Het platform maakt kennisuitwisseling mogelijk en biedt de aangesloten bedrijven en hun medewerkers toegang tot adviseurs met kennis van alle vormen van financiële medewerkersparticipatie. 
 
Mensen belangrijkste troef 
Omdat financiële participatie aan populariteit wint, heeft SNPI het handboek 'Iedereen aandeelhouder' uitgegeven. Het boek onderscheidt vier soorten financiële participatie: winstdeling, opties, aandelen, en certificaten van aandelen om medewerkers te belonen, binden of motiveren. ‘Door participatie onderneem je samen. Dat werkt vooral bij bedrijven waarin mensen de belangrijkste troef zijn,’ stelt een woordvoerder van de stichting in een artikel in het Financieel Dagblad. Dat geldt ook voor Steiger B. 'We kunnen deze regeling in de toekomst uitbouwen met nog eens 10 procent van het aandelenkapitaal. En ik zou ook graag verkennen of we de regeling in de toekomst toegankelijk kunnen maken voor gedetacheerden en zzp'ers die via Steiger B bij opdrachtgevers werken,' zegt Hans Huijsmans.

Hans Huijsmans Steiger BLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel