Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
22 september 2017

Samen koken, eten en verbinden.

Maandag 12 september verzamelden zo’n veertig professionals uit het netwerk van Steiger B zich bij praktijkschool Accent in Amersfoort. In de professionele keuken van de school kookten Hans, Inge, Mireille, Catherine en Martine met de vrijwilligers van Resto VanHarte, voor hen een heerlijk drie gangen menu.Resto VanHarte was dit keer het toneel van de netwerkbijeenkomst van Steiger B. Resto VanHarte verzorgt op tientallen locaties in Nederland meerdere avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner. Het doel is om eenzaamheid en sociaal isolement te doorbreken door mensen de kans te geven samen te koken, eten en bij te dragen aan een leefbare gemeenschap. Tussen de gangen is er tijd voor muziek, dans, spelavonden of vertellen organisaties uit de wijk wat ze voor  mensen kunnen betekenen.   


Contact en verbinding
Steiger B directeur Hans deelde in zijn welkomstwoord zijn respect voor de vrijwilligers van Resto VanHarte: ‘Ze zijn twee keer in de week in de weer van drie uur ’s middags tot negen uur ’s avonds en dat soms al jaren lang.’ Steiger B en Resto VanHarte delen hun visie op de maatschappij. ‘We leven in woelige tijden met gebeurtenissen die mensen uit elkaar kunnen drijven. Resto VanHarte zorgt net als Steiger B voor contact en verbinding. Bij Steiger B draait het vooral om de impact van een goede match en minder om het maximaliseren van het aantal deals. Dat noemen we betrokken fairbinden,’ stelde Hans.


Leefbaarheid
Marie Louise van Schinkel van Resto VanHarte vertelde hoe de organisatie ruim tien jaar geleden is opgericht door oud Artsen zonder Grenzen medewerker Fred Beekers. Behalve de gemeenschappelijke focus op verbinding, is er ook een link tussen Steiger B en Resto VanHarte door de sectoren waarin ze zich bewegen. Steiger B richt zich op woningcorporaties en kinderopvang. Resto VanHarte heeft op verschillende locaties KinderResto’s en zorgt daarmee ook voor buitenschoolse activiteiten. En vanuit het perspectief van woningcorporaties levert Resto VanHarte een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in een buurt. Een corporatie kan met beschikbare ruimte misschien iets voor een buurtrestaurant betekenen. Hans riep alle genodigden op om Resto VanHarte in gedachten te houden. Om te kijken of er binnen hun professionele omgeving een link te leggen is naar de sociale restaurants. Of simpelweg om iemand in je omgeving die niet zo vaak meer buiten de deur komt, er eens mee naar toe te nemen.

Resto Van Harte Steiger BLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel