Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
25 februari 2018

Minder verloren werktijd in de trein

'Reizen met de trein vraagt een andere mindset. Ik denk niet in reistijd, maar in verloren werktijd. In de trein ben ik productiever dan in de auto', aldus Steiger B directeur Hans Huijsmans. In 2017 was een kleine driekwart van de reiskilometers van Steiger B duurzaam.

 Hans reist graag met de trein als dat haalbaar is. 'Als ik op een dag meerdere bestemmingen heb, is reizen met de trein lastig. Maar als het kan, doe ik het. Het vraagt een andere mindset. Ik kijk niet primair naar reistijd - die met openbaar vervoer vaak langer is. Mijn referentiekader is verloren werktijd. In de auto is je werktijd beperkt. Je kunt natuurlijk wat telefoontjes doen, maar je hebt geen gegevens bij de hand en kunt geen aantekeningen maken. En in het drukke verkeer is het ook niet goed voor je concentratie. Autotijd is daarom voor mij vrijwel altijd verloren werktijd. In de trein klap ik mijn laptop open en kan ik aan de slag. Een drukke spitstrein heeft natuurlijk beperkingen, maar daar kan ik in de planning van mijn afspraken wel enigszins rekening mee houden'. 

 

Briljante uitvinding

Voorbereiding en follow up van afspraken doet Hans vaak volledig in de trein. 'Met een goede koffie erbij. Netto is mijn verloren werktijd vrijwel altijd een stuk minder dan wanneer ik met de auto was gereisd. Van station naar bezoekadres mijd ik bussen vanwege de omwegen die ze maken - ook al ben ik in een ver verleden zelf nog buschauffeur geweest.  Als lopen te ver is, pak ik de OV-fiets. Dat vind ik een briljante uitvinding. Ik was ooit een van hun eerste leden. Zo kom ik op mijn werkdag ook nog aan frisse lucht en beweging'.

 

Deelauto

Hans was ook een van de eerste gebruikers van de deelauto's van Greenwheels. 'Ik gebruik Greenwheels al zo'n 23 jaar, zowel zakelijk als privé. Als mijn bestemming wat verder van een station ligt, dan neem ik aansluitend op de trein een deelauto van Greenwheels. Die staan bij alle grote en ook veel kleinere stations'. Ook andere medewerkers van Steiger B maken regelmatig gebruik van Greenwheels. Steiger B vergoedt de reiskosten voor woon-werkverkeer alleen als medewerkers gebruik maken van het openbaar vervoer. In 2017 was bijna 75 procent van de totale reiskilometers van Steiger B daardoor duurzaam.

Steiger B deelautoLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel