Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
11 juli 2018

Train je brein

'Ik ben blij dat ik er nog ben'. Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Steiger B vertelde Bart Heijting hoe een snowboardongeluk zijn leven veranderde. Hij brak zijn nek, overleefde, maar zijn bestaan kwam tot stilstand door enorme pijnklachten. Bart vond een weg om de pijn te overwinnen en deelt die nu met iedereen die het horen wil.Bart Heijting is klinisch gezondheidswetenschapper en fysiotherapeut en combineert die kennis met zijn persoonlijke ervaringen. De methode die hij ontwikkelde om gedragspatronen en overtuigingen te beïnvloeden, noemt hij mind hacking. Het lukte Bart om via meditatie en mind hacking in korte tijd zijn pijnklachten te genezen. Geïnspireerd door dit opvallende resultaat, ging hij aan de slag om deze technieken toegankelijker te maken voor anderen. Bart helpt mensen om via het trainen van hun brein hun persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling te versterken.

 

Visualisatie

Tijdens de netwerkbijeenkomst laat hij de aanwezigen via een meditatietraining van zo’n tien minuten ervaren hoe mind hacking werkt. Visualisatie speelt daarin een grote rol. ‘Onderzoek heeft aangetoond dat bij mensen die enige tijd visualiseerden dat ze hun spieren trainden, hun spierkracht ook daadwerkelijk was toegenomen’, aldus Bart. ‘Gedragspatronen, je emotionele huishouding, alles is te relateren aan je brein’, vertelt hij de ruim veertig Steiger-B interimmers en kandidaten die zich hebben verzameld in de statige Raadszaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het idee is dat onze zintuiglijke waarnemingen, handelingen en zelfs onze gedachten en verbeeldingen, onze hersenen beïnvloeden. Dat komt omdat de hersenen het vermogen hebben om nieuwe verbindingen tussen hersencellen aan te maken. Hierdoor kan het brein zich reorganiseren. Iedere dag sterven miljoenen neuronen af, dus de hersenen moeten zich wel constant vernieuwen met nieuwe cellen. Deze neuroplasticiteit is een continu proces in je brein.

 

Spannend

‘Op voorhand vond ik de keuze voor Bart Heijting als spreker op onze netwerkbijeenkomst best spannend’, zegt Steiger B directeur Hans Huijsmans. ‘Ik houd het namelijk graag concreet en to the point. Maar dat bleek het verhaal van Bart ook gewoon te zijn. Zijn denkoefening werkte echt bij mij en daar was ik enthousiast over. Inmiddels heb ik Bart gekoppeld aan iemand die een zware burn-out achter de rug heeft om te kijken of hij voor diegene wat kan betekenen met zijn aanpak’.

 

Bart HeijtingLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel