Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
5 oktober 2018

Het verschil maken

Esther Hoekstra werkt sinds kort in vaste dienst voor Steiger B. Ze is gedetacheerd als woon- en projectconsulent bij woningcorporatie Viverion in Lochem. Zowel Viverion als Steiger B zijn blij met Esther.‘Ik heb in het verleden een keertje telefonisch contact opgenomen met Mireille Hanselman van Steiger B omdat ik een vacature voorbij had zien komen op LinkedIin. Dat is niets geworden. Ik had te veel ervaring’, zegt Esther lachend. ‘Daarna heeft Mireille met mij contact opgenomen voor de vacature bij Viverion. Vervolgens ging het allemaal heel snel’.

 

Positieve geluiden

‘In 2016 leerde ik Esther kennen en kon ik haar al vrij snel benaderen voor de opdracht van woonconsulent bij Viverion’, vertelt Steiger B adviseur Mireille Hanselman. ‘Het ging om een tijdelijke functie met de nadruk op de begeleiding van bewoners bij grote renovatieprojecten. Esther had ruime ervaring in de corporatiesector in heel uiteenlopende functies op administratief gebied en als verhuur- incassomedewerker. Ze heeft de tijd gevonden om naast haar drukke gezin, ook nog de Hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening te doen en goed af te ronden! Bij Viverion kwam ze dus in een voor haar nieuwe functie terecht. Heel leuk om dan al na korte tijd positieve geluiden terug te horen over Esther: “Het lijkt of ze al jaren bij ons werkt, we zijn zo blij met haar!"  Er speelt heel veel. De hectiek die de functie met zich meebrengt om alles in goede banen te leiden, korte lijnen, veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Esther is helemaal in haar element is in deze functie’, aldus Mireille. 
 

Contact met bewoners
Viverion is een corporatie met bijna zesduizend woningen in de kernen Lochem, Laren, Barchem, Diepenheim, Markelo, Goor, Rijssen, Holten, Bentelo, Hengevelde en de buurtschappen Deldenerbroek, Stokkum en Zeldam in het oosten van het land op de grens van Gelderland en Overijssel. Esther is via een omweg in de corporatiesector terecht gekomen. ‘Ik heb een administratieve achtergrond. Maar ik heb gemerkt dat het contact met bewoners mij in dit werk het meeste aanspreekt. Dat je vanaf het voortraject van een project tot de opleveringsbarbecue, bij bewoners betrokken bent en soms echt het verschil kunt maken. Bijvoorbeeld als bewoners ondanks de nodige weerstand in het begin, uiteindelijk toch tevreden zijn met het resultaat en mijn inzet’.

Esther is bij Viverion in goed gezelschap. ‘Ook Anouk Witte en Hans Mostert werken bij Viverion via Steiger B en per 1 december komt daar nog een nieuwe projectconsulent bij’, vertelt Esther. 

 

Spannend moment

Mireille: ‘Esther is sinds 1 juli van dit jaar in vaste dienst bij Steiger B. Zij is voor ons de tweede interim professional in vaste dienst. Voor alle partijen altijd een spannend moment dat we vol vertrouwen met elkaar zijn aangegaan. Vooralsnog blijft Esther tot eind 2019 bij Viverion. Daarna zal duidelijk worden of er nog een vervolg komt of dat we samen op zoek gaan naar een volgende uitdaging! En inmiddels werkt Esther alweer bijna 2 jaar voor Steiger B en we hopen dat daar nog vele jaren bijkomen’.

 

Esther HoekstraLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel