Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
27 januari 2019

Nieuwsgierig en betrokken

Renske den Boon is in januari gestart bij Steiger B als adviseur woningcorporaties.  Ze heeft een brede achtergrond en verdiepte zich via werk en studie in zorg, burgerschap, asielzoekers, wonen en kinderopvang. Renske gaat het netwerk van Steiger B in de regio Den Haag uitbreiden.‘Ik heb een bachelor sociologie en een master internationale betrekkingen. In mijn bachelor specialiseerde ik me in zorg, burgerschap en beleid. Mijn masterscriptie heb ik geschreven over de huisvesting van asielzoekers in diverse EU landen. In beide studies speelde wonen een grote rol’, vertelt Renske. ‘Grappig genoeg heb ik ook met de kinderopvang raakvlakken. In 2014 werkte ik vier maanden op Lombok in Indonesië in een buitenschoolse opvang voor kansarme kinderen. Hier was ik onderdeel van het educatieteam’.

 

Mensgericht

‘Na mijn afstuderen heb ik zeven maanden stage gelopen bij een sociaal-maatschappelijk projectbureau in Amsterdam. Na een grote reis door Australië ben ik echt aan het werkende leven begonnen als accountmanager onderwijs voor detacheerder Maandag. De match maken tussen een organisatie en een kandidaat vond ik heel interessant. Tegelijkertijd was deze organisatie voor mij te veel winst gedreven en onvoldoende mensgericht. In mijn loopbaan wil ik van betekenis zijn voor anderen. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort bij Steiger B. Als ik een organisatie kan helpen bij het zoeken van de juiste kandidaat en als ik iemand blij kan maken met een mooie nieuwe stap in zijn of haar loopbaan, dan is dat voor alle partijen geweldig!’

 

 

 

Dezelfde waarden

‘Ik werd door Steiger B benaderd voor een functie bij een kinderopvangorganisatie. Dat was uiteindelijk geen match. Maar de klik met Tim en Hans was er direct. We delen dezelfde waarden: nieuwsgierig, betrokken, verbindend en fair. We spraken af dat ik altijd kon bellen als ik niet meer op mijn plek zat in mijn toenmalige baan. Dat heb ik vier maanden later gedaan. Er was niet echt een vacature bij Steiger B, maar we hebben een vorm gevonden waarin ik kan leren en groeien in mijn rol. Dat komt goed uit, want Steiger B heeft een team met ontzettend veel kennis en ervaring. We hebben een hoop plannen voor dit jaar. Ik zal me de aankomende tijd verdiepen in de corporatiesector en me verder specialiseren als  bemiddelaar. Verder ligt de nadruk op het uitbreiden van het netwerk van Steiger B in de regio Den Haag in zowel opdrachtgevers als kandidaten’. 

 

Spreekwoorden en gezegden

‘Ik ben altijd op zoek naar 'the bigger picture'. Meer informatie verzamelen, informatie in context zetten, verbanden leggen. Zo houd ik er bijvoorbeeld van om de oorsprong van spreekwoorden en gezegden op te zoeken. Die hebben vaak een ontzettend interessante geschiedenis. Ik denk dat ik vanuit die nieuwsgierigheid naar mensen en de wereld om me heen kijk’. 

 

 

 

Renske den Boon Steiger BLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel