Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 
28 mei 2019

Spelen bij Steiger B

Spelen voor iedereen, jong, oud, man, vrouw, armoede, rijkdom, oorlog, vrede. Dat is waar Marije Dippel directeur van Right to Play in gelooft. Zij zet zich daar honderd procent voor in, samen met haar collega’s. Dit was het thema van onze netwerkbijeenkomst eind mei. Steiger B adviseur kinderopvang Catherine Leon doet verslag.Het credo van Right to Play: van spelen kun je heel veel leren, ook als volwassene, juist als volwassene en ook op je werk. Spelen werkt als (persoonlijke)ontwikkelingstool, maar ook voor een betere focus, om saamhorigheid te creëren en ga zo maar door.

 

Play Break

Niemand wist precies wat hij of zij kon verwachten op de bijeenkomst, ook de organisatoren van Steiger B niet. Maar de deelnemers, interim en vaste kandidaten van Steiger B en ons team, gaven zich over aan Marije Dippel en de trainers van Right to Play. Mooie filosofische spreuken, informatie over de rol en het nut van spelen op je werk en daadwerkelijk zelf spelen in een ‘Play Break’, wisselden elkaar af. Mooi om te zien dat de ‘Play Breaks’ in korte tijd iets teweeg brengen. Je leert elkaar heel snel kennen als je met zijn achten naar de overkant moet komen en maar vier voeten mag gebruiken en er ontstaat een stevige saamhorigheid met de groep.

 

Leren kennen

De energie van de lol die iedereen had, werkte ook voelbaar door in de borrel na afloop waar iedereen verder ging met elkaar te leren kennen en of bij te praten. De stelling ‘Je leert iemand beter kennen na een uur spelen dan na een dag vergaderen’, geloof ik meteen. En die is natuurlijk interessant om door te trekken naar wat wij bij Steiger B dagelijks doen. Hoe leren we een kandidaat nou goed kennen, misschien in plaats van een interview de volgende keer een uurtje gaan spelen met elkaar?

Right to PlayLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel