Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
21 februari 2020

Groene leaseauto

Onze adviseurs en interim professionals zijn vaak veel onderweg. Waar het kan, gebruiken we openbaar vervoer of een deelauto. We willen de wereld immers een beetje mooier maken, ook als het gaat om klimaat en milieu. Vanwege snelheid en flexibiliteit ontkomen we er niet aan om ook leaseauto’s in te zetten. Deze maand startten we met een volledig elektrische leaseauto van het groene leasebedrijf Kyotolease.Onze nieuwe adviseur Tim Hendriks woont onder Nijmegen en rijdt met deze elektrische leaseauto naar afspraken met opdrachtgevers en kandidaten in Zuidoost-Nederland. ‘Het is even wennen om elektrisch te rijden’, vertelt Tim. ‘Zeker als je wat langere afstanden aflegt is het belangrijk om een constante en gematigde snelheid te rijden. Anders is de accu snel leeg. Maar dat is eigenlijk best ontspannen’. Bij Tim thuis moest een laadpaal geplaatst worden.

 

Flexibel en positief

‘Fair willen zijn is niet altijd kiezen voor de makkelijkste en goedkoopste weg’, zegt Hans Huijsmans, directeur van Steiger B. ‘Het laden onderweg of op je bestemming, is soms gedoe. En ook het plaatsen van zo’n laadpaal betekent wat praktische beslommeringen. Gelukkig stelt Tim zich hierin flexibel en positief op. Daarnaast ziet het prijskaartje van zo’n elektrische leaseauto er wat minder gunstig uit dan dat van een benzine-auto in een gelijkwaardige klasse. En je ontkomt niet aan een meerjarig contract. Dat risico durf ik nog niet aan voor al onze leaseauto’s. Maar we hebben nu wel een start gemaakt’.

 

Groen alternatief

In zijn zoektocht naar een leasemaatschappij die principieel kiest voor elektrisch en daarin specialist is, kwam Hans uit bij Kyotolease. Oprichter Hans Braamse was in 2000 zelf op zoek naar een groener alternatief voor zijn bedrijf. Hij vond dit niet bij de leasemaatschappij waar hij mee werkte en vond ook geen alternatieve aanbieder. Na twee jaar onderzoek liet hij in 2004 als test een auto ombouwen zodat deze puur op plantaardige olie reed. Het wagenpark werd al snel uitgebreid met onder andere bio-ethanol en biogas alternatieven. In de afgelopen jaren is het aanbod gegroeid tot 200 modellen.

 

Volledig groen

Kyotolease wil Nederland vergroenen door bedrijven, overheden en andere organisaties te motiveren over te stappen op groene mobiliteit. Het bedrijf is zelf groen in de hele bedrijfsvoering, doet aan CO2 compensatie, werkt samen met groene leveranciers en partners en voorziet het kantoor met stroom opgewekt door zonnepanelen. De groene Triodos Bank voorziet in alle financiering. Groen leasen is comfortabel en voor iedereen mogelijk wat Kyotolease betreft, ook voor bedrijven met een minder hoog budget. Hans Huijsmans: ‘Zo’n bedrijf als Kyotolease past perfect bij de visie van Steiger B. Ik ben dus heel blij met de samenwerking!’Lees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel