Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
21 februari 2020

Steiger B helpt bij snelle groei Enserve

Stichting Enserve groeide in 2019 van 15 naar 22 medewerkers. Steiger B verzorgde de werving en selectie van maar liefst 4 van deze nieuwe medewerkers en is inmiddels bezig met een vijfde vacature. Waar komt de stijgende vraag naar de diensten van Enserve vandaan? En hoe heeft Steiger B hierin kunnen helpen?De vraag naar sociale huurwoningen in Nederland is groter dan het aanbod. De verdeling van die woningen en de huurprijzen zijn gebonden aan regels. Er zijn bijvoorbeeld allerlei groepen die voorrang krijgen. Stichting Enserve helpt woningcorporaties bij het opstellen en uitvoeren van beleid voor woonruimteverdeling. ‘De vraag naar onze diensten is enorm toegenomen’, vertelt Karel Blom, directeur van Enserve. ‘We merken dat woningcorporaties steeds meer actief gaan samenwerken aan woonruimteverdeling. Wij kunnen ze helpen bij het organiseren van die samenwerking, het opstellen van beleid en de inzet van automatiseringssystemen’.

 

Goed passen

‘Ik werk al jaren met Enserve en ken de organisatie van binnen en buiten’, zegt Steiger B commercieel directeur Sandra Vinke. ‘In het verleden zijn er meerdere mensen via mij bij Enserve terecht gekomen. Dat heeft ons zeker geholpen bij de werving van vier nieuwe medewerkers vorig jaar. Ik weet wat Enserve zoekt en welke kandidaten daar goed passen. Naast kennis en kunde heb ik bij de selectiegesprekken ook goed gekeken naar de persoon aan tafel. Enserve is een kleine dynamische organisatie en daar moet je goed bij passen’. 

 

Zoeken naar balans

In 2019 groeide Enserve in 9 maanden van 15 naar 22 medewerkers. ‘We hebben veel tijd besteed aan het inwerken van onze nieuwe collega’s’, aldus Karel Blom. ‘We kampten met ruimtegebrek terwijl we pas anderhalf jaar eerder waren verhuisd. En je merkt dat de cultuur in de organisatie in korte tijd sterk verandert. Daarom willen we nu ook nog maar zeer beperkt verder groeien. Wij zoeken naar een balans tussen voldoende omvang voor kennisontwikkeling, continuïteit en innovatie enerzijds en goed overzicht, herkenbaarheid en korte lijntjes met klanten, anderzijds'.

 

Stichting

Enserve is in 2001 opgericht door woningcorporaties in de regio Arnhem Nijmegen. De stichting Enserve heeft zich in 2005 losgemaakt van de oprichtende corporaties en ging met hen een klant-leverancier verhouding aan. Omdat er vanaf 2004 vragen kwamen om ook elders in Nederland de woonruimteverdeling te gaan uitvoeren, is Enserve BV opgericht.Lees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel