Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
7 april 2020

Interimmedewerkers harder nodig dan ooit

Begin 2020 was het coronavirus in China nog ver van ons bed. Nu raakt het ons hard. Bedrijven en fabrieken liggen stil. Veel mensen werken vanuit huis. Woningcorporaties concentreren zich op hun kerntaken. Steiger B kijkt vooruit naar wat er nodig is als we over het hoogtepunt van de crisis heen zijn.Bezig met de kern

Veel bedrijven hebben hun werkzaamheden teruggebracht tot de kern: hoe laten we de belangrijkste processen doorlopen. In de corporatiesector is dit niet anders. Woningcorporaties richten zich op de kerntaken, zoals noodzakelijke reparatieverzoeken, actie tegen urgente overlast en tijdige huurbetaling, zodat mensen niet te ver in de problemen komen. Bouwprojecten lopen ook veelal door. Maar verbeterprojecten worden op de lange baan geschoven.

Stagnatie in verbeterprojecten

In de corporatiesector is er altijd veel beweging. Bij veel woningcorporaties lopen er verbeterprojecten op het gebied van betaalbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid etc. Deze projecten liggen nu grotendeels stil. Deels omdat de werknemers nodig zijn voor de continuïteit in de primaire processen. Deels omdat het ontmoeten van elkaar en het fysiek samenwerken niet mogelijk zijn. De projecten schuiven in de agenda naar achteren. Wanneer men straks weer fysiek kan samenwerken, zullen de projecten niet direct onder het stof vandaan komen. Corporatiemedewerkers moeten eerst op andere terreinen de achterstanden wegwerken die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan.

Vooruitdenken

Als arbeidsbemiddelaar denk je minimaal één stap vooruit, maar meestal meer. Bij Steiger B doen wij ook niet anders. We zijn nu hard bezig om in kaart te brengen wie van onze kandidaten beschikbaar zijn. Wat zijn hun drijfveren, hun competenties en waar worden ze blij van? Wanneer zijn ze beschikbaar en voor hoeveel uur. Is dit anders dan hoe we het in andere tijden doen? Nee eigenlijk niet, alleen hebben we nu meer tijd om de kandidaten uitvoerig te spreken. Als we straks verder door de crisis heen zijn, zullen we dit ook met onze opdrachtgevers doen. Hoe zien zij de opstart als de crisis voorbij is? Waar zien zij gaten vallen in de vaste bezetting en hoe kunnen wij daarbij helpen?

En nu dan?

En wat is er nu dan nog te doen? Ook bij woningcorporaties zorgt het coronavirus voor zieke medewerkers. Dat bedreigt de primaire processen. Steiger B werkt samen met zzp-ers die willen inspringen om corporaties te helpen. Ook voor korte opdrachten die snel moeten starten. We zijn bereikbaar en beschikbaar voor kandidaten en opdrachtgevers die de mogelijkheden willen bespreken.

  • Thuiswerken Steiger B
  • Thuiswerken Steiger B


Lees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel