Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
15 mei 2020

Sterke duurzame bloemen

Elke nieuw geplaatste kandidaat, vast in dienst, zzp-er of gedetacheerd, ontvangt van ons een bos bloemen rond haar of zijn eerste werkdag. Die bloemen bestellen we via de Duurzame Bloemisten Groep. We maken graag een beetje reclame.Bloemen kopen bij een duurzame bloemist is een van de beslissingen waarin we ons als bedrijf rekenschap geven van de gevolgen van ons handelen op de maatschappij en het milieu. Steiger B gelooft in een eerlijke en duurzame manier van werken. Als betrokken fairbinders willen wij de wereld graag mooier maken. We nodigen maatschappelijke organisaties en professionals uit dat samen met ons te doen.

 

Biologische bloemen

Biologische bloementelers maken gebruik van organische bemesting, biologische ongediertebestrijding, vruchtwisseling en juiste rassenkeus. Ze gebruiken geen chemische toevoegingen of bestrijdingsmiddelen, maar kweken met liefde en respect voor de natuur. De bloemen groeien in de volle grond en krijgen de tijd om op eigen kracht tot volle wasdom te komen. Hierdoor zijn biologische bloemen niet het hele jaar verkrijgbaar. Een plant die in de volle grond groeit, maakt van nature afweerstoffen aan tegen plagen en ziekten zonder dat hierbij chemische middelen nodig zijn. Dit zorgt voor sterke bloemen.

 

Arbeidsomstandigheden

Steeds meer rozen die in Nederland worden verkocht of verhandeld, komen van Oost-Afrikaanse bloemenkwekerijen. Hier werken vooral vrouwen, omdat zij zorgvuldig omgaan met de kwetsbare rozen. De arbeidsomstandigheden van de vrouwen zijn vaak voor verbetering vatbaar. ‘De bloemisten die bij ons zijn aangesloten, dragen bij aan verduurzaming in de hele keten. Dus ook aan verbetering van de arbeidsomstandigheden van deze vrouwen’, zegt Annelies Koch van de Duurzame Bloemisten Groep. ‘Wij promoten ook bij onze leden om de bloemen in Nederland te kopen. Helaas is dat niet altijd haalbaar’.

 

Vraag stimuleren

De Duurzame Bloemisten Groep wil de vraag naar verantwoorde bloemen stimuleren en werkt met een keurmerk. Sinds de oprichting van de Duurzame Bloemisten Groep is het aantal gecertificeerde bloemisten bijna vertienvoudigd. Bloemisten en inkopers van bloemen kunnen zich bij de Duurzame Bloemisten Groep aansluiten. En andere bedrijven en particulieren kunnen er hun bloemen bestellen.

 

Hart onder de riem

‘De coronamaatregelen betekenden in eerste instantie vooral veel annuleringen voor bij ons aangesloten bloemisten’, zegt Annelies Koch. ‘Bloemen voor evenementen en diploma-uitreikingen werden allemaal geannuleerd. Ook wekelijkse levering van abonnementen bij een receptie werden tijdelijk stopgezet. Maar daarna startte een heel drukke periode. Veel werkgevers hebben hun medewerkers een boeket gestuurd om ze een hart onder de riem te steken. En nieuwe medewerkers of jubilarissen ontvangen hun boeket nu thuis in plaats van op kantoor’.

Meer informatie: www.duurzamebloemisten.nlLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel