Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
25 juni 2020

Vitaal beroep

‘Zij zorgt voor haar medewerkers, beantwoordt eindeloos alle vragen, stelt ze gerust, leidt het werkproces in goede banen en staat ze bij waar ze kan. Diezelfde zorg heeft ze voor de ouders’. Zo omschreef fotografe Sil Adjete haar zus in een beeldverslag over de eerste weken van de coronacrisis. Ze legde vast hoe de kinderopvang zich moest aanpassen aan de nieuwe realiteit.

 ‘Vol overgave zet ze zich in, zodat zij met haar vitale beroep er kan zijn voor al die ouders met een vitaal beroep’, aldus Sil Adjete. Nance Adjete werkte via Steiger B bij Hero Kinderopvang in Haarlem. Van de ruim tachtig kinderopvangcentra die Hero in de omgeving van Haarlem bestiert, waren in het begin van de crisis drie noodlocaties open.

 

Vitaal beroep

‘Het was heel eenzaam’, vertelt Nance. ‘Met name de eerste weken nadat de scholen en de kinderopvang dicht gingen. Ik ging bijna als enige over straat en in het openbaar vervoer. Ik was mij volledig bewust van mijn vitale beroep. Dat vond ik ook heel fijn, om er te kunnen zijn voor de ouders in de vitale beroepen en ter ondersteuning van mijn medewerkers. Ik heb nooit de angst gehad om ziek te worden en dat heb ik nog steeds niet. Dat heeft mij innerlijke rust en kracht gegeven om voor 100% door te blijven werken: het opzetten van en werken op de noodlocaties, het heropenen van de andere locaties, het aansluiten van de buitenschoolse opvang met de wisselende schooltijden etc.’.

 

Coronaprotocol

‘Als interimkracht moet je op alle manieren kunnen inspringen, ongeacht de situatie, dus ook tijdens een crisis. Inmiddels is de werksituatie bij Hero Kinderopvang weer redelijk terug naar “normaal”. Alle groepen zijn weer open en alle kinderen zijn er weer. We houden ons nog wel aan het coronaprotocol. Per locatie hanteren we locatiegerichte regels. En het protocol wordt regelmatig aangepast en versoepeld’, aldus Nance.

Contract

‘Helaas liep mijn interim contract bij Steger B midden in de coronacrisis af. Er was ook geen klus meer, niemand nam meer mensen aan en alle vacatures werden z’n beetje ingetrokken. Bij Hero waren ze gelukkig dusdanig tevreden over mijn werkzaamheden dat ik een tijdelijk contract kreeg aangeboden’, vertelt Nance. En omdat ik al een tijd via Steiger B bij Hero werkte, lieten ze me overgaan zonder overnamekosten bij Hero in rekening te brengen. De samenwerking met Steiger B heb ik steeds als erg prettig ervaren. Iedereen is er vriendelijk en oprecht; daar houd ik wel van'.

 

Beeldverslag

Nance is voordat ze bij Hero Kinderopvang aan de slag ging, zo’n vijf jaar buiten de branche aan de slag geweest. ‘Ik heb een eigen bedrijf gehad samen met mijn zus, een concept store genaamd: House of Brown. Mijn zus is van de styling en fotografie, ik ben van het organiseren van events. Dat doe ik overigens nog steeds. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met het maken van radio en tv. Ik werk ook nu nog steeds bij een online radio station; op de zondagmiddag heb mijn eigen programma. In de kinderopvang is in die vijf jaar dat ik er uit was, weinig veranderd heb ik gemerkt’, relativeert Nance.  
Fotografe, Sil Adjete maakte een beeldverslag van haar zus tijdens de eerste weken van de coronacrisis.

 

 

Steiger BLees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel