Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 

Veel gestelde vragen


Hoe gaat Steiger B om met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)?

Al enkele jaren is er behoorlijk wat onduidelijkheid over hoe een overeenkomst tussen een opdrachtgever en een zelfstandige opdrachtnemer er uit moet zien. Met de komst van de wet DBA werd de zogenaamde Verklaring Arbeidsrelatie afgeschaft. Steiger B liet door een fiscalist een nieuwe overeenkomst maken die aan de belastingdienst werd voorgelegd voor goedkeuring. Maar er bleken teveel onduidelijkheden in de wet. En daarom werd de handhaving van de wet eind 2016 opgeschort. Op onze nieuwe overeenkomst kregen we nooit een definitieve reactie. Het kabinet is druk bezig met de uitwerking van nieuwe wetgeving. In het regeerakkoord staat dat de maatregelen uitvoerbaar moeten zijn, ze zekerheid moeten bieden en dat de administratieve lasten beperkt moeten blijven. Om juni 2019 werd bekend dat het handhavingsmoratorium voor de Wet DBA wordt verlengd tot 1 januari 2021. Tot die tijd hanteert Steiger B onze overeenkomst van voor 2016, met enkele kleine aanpassingen (zo vragen we niet meer om een kopie van een Verklaring Arbeidsrelatie).Hoe is het aansprakelijkheidsrisico geregeld als ik via Steiger B aan het werk ga?

Als je aan het werk bent kan er schade ontstaan waarvoor jij aansprakelijk wordt gesteld. Ben je bij ons in dienst en detacheren wij je bij de opdrachtgever dan zijn wij voor dat risico verzekerd. Werk je als ZZP'er dan moet je zelf zorgen voor  aansprakelijkheidsverzekering die dit bedrijfs- en beroepsrisico voldoende dekt.  Als wij dit risico voor je zouden verzekeren dan doet dat afbreuk aan je zelfstandige status. Als een opdrachtgever schade die jij als ZZP'er veroorzaakt hebt, bij ons verhaalt, dan zullen wij dat op jou moeten verhalen.  Zonder verzekering loop je het risico dat je hoofdelijk aansprakelijk bent en grote financiële schade kan lijden. En wij lopen het risico dat we schade niet op jou kunnen verhalen en er dus zelf voor op zullen draaien. We stellen daarom altijd als voorwaarde dat je een deugdelijke bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten als je als ZZP'er door ons bemiddeld wordt. Ook de belangenvereniging van ZZP'ers, ZZP-Nederland, adviseert overigens om dit te doen.Hoe stel ik een goed cv op?

Kort en krachtig zijn; dat is onze hoofdtip voor een goed cv. De lezer maakt namelijk gemiddeld in 8-10 seconden een eerste inschatting van jouw geschiktheid. Het doel van een cv is dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek bij een werkgever of opdrachtgever. Je cv moet hun interesse wekken. Het moet hen er van overtuigen dat jij een geschikte kandidaat bent voor een functie of opdracht. En daartoe moet de lezer inzicht krijgen in wie je bent en wat je kunt. In onze cv-handleiding geven we je concrete tips voor de inhoud, opbouw en vormgeving van je cv.Hoe blijf ik het beste op de hoogte van nieuwe vacatures en opdrachten?

De beste manier om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures en opdrachten is om bij ons ingeschreven te staan én om onze bedrijfspagina op LinkedIn te volgen. Nog niet inschreven? Schrijf je dan nu direct in. Voor nieuwe vacatures en opdrachten benaderen we gericht mensen uit ons bestand. Maar we plaatsen vacatures vaak ook op onze bedrijfspagina op LinkedIn en op onze website. Klik hier om onze bedrijfspagina te volgen.

Als mijn opdracht als ZZP’er via Steiger B verlengd wordt, of ik word na een tijdje terug gevraagd door de opdrachtgever, mag ik dan zonder tussenkomst van Steiger B voor de opdrachtgever aan de slag?

Ja, zodra je een jaar fulltime voor een opdrachtgever gewerkt hebt kun je zonder tussenkomst van Steiger B bij de opdrachtgever aan de slag. Willen jij en de opdrachtgever voor die tijd met elkaar in zee, dan gaan we met de opdrachtgever in gesprek over een voor de situatie redelijke overnamevergoeding.

Als ik als ZZP’er via Steiger B werk, binnen hoeveel dagen betaalt Steiger B dan mijn rekening?

Wij garanderen betaling van je factuur binnen veertien dagen, ongeacht hoe lang wij op betaling van onze factuur aan de opdrachtgever moeten wachten.

Wat betekent fair voor Steiger B?

Wij zijn betrokken fairbinders die de wereld mooier willen maken. Wij helpen professionals fairder. En daarmee bedoelen we: succesvol in onze bemiddeling, vanuit een gedeelde maatschappelijke betrokkenheid en op basis van redelijke tarieven en voorwaarden.

Neemt Steiger B ook mensen in vaste dienst of krijg ik een tijdelijk contract?

Professionals die wij detacheren nemen we in eerste instantie in dienst op basis van een tijdelijk dienstverband. Afhankelijk van de vraag in de markt en jouw functioneren praten we graag over voortzetting en daarbij is uiteindelijk ook een contract voor onbepaalde tijd bespreekbaar.

Als ik door Steiger B gedetacheerd ben, wanneer ontvang ik dan mijn salaris?

Onze salarissen worden elke maand betaald op de 25e of de eerstvolgende werkdag daarna als die dag in een weekend of op een feestdag valt.