Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 

Woningcorporaties

Al meer dan een eeuw zorgen woningcorporaties er voor dat mensen met lagere inkomens toegang hebben tot betaalbare woningen van goede kwaliteit. De wereld mooier maken dus, dat is wat corporaties doen. Steiger B helpt ze daarbij. Soms doen we dat met adviseurs uit ons eigen team in een advies- of projectondersteunende rol. Veel vaker helpen we door de inzet van derden: deskundige en maatschappelijk gedreven professionals. Ben jij zo’n professional? Kun jij een woningcorporatie fairder helpen? Dan willen we je graag leren kennen, schrijf je in bij Steiger B!

 

Interim & detachering

Voor tijdelijke inzet bij woningcorporaties bemiddelen wij professionals op operationeel, tactisch en strategisch niveau: van klantenservicemedewerker tot directeur. En in de volle breedte van het werkgebied van woningcorporaties: bestuur & beleid, assetmanagement, verhuur en sociaal beheer, technisch beheer, financiën & administratie, human resources, marketing & communicatie.

Wij bemiddelen vaak ZZP’ers, maar afhankelijk van de wensen van jou en onze opdrachtgever bieden we ook dienstverbanden bij Steiger B aan en detacheren we je vervolgens bij de opdrachtgever.

Omdat het om tijdelijke inzet gaat, zoeken we mensen die ruime, voor de functie relevante, ervaring hebben. Inwerktijd is vaak beperkt, je moet er meteen staan. Daarnaast ben je resultaatgericht en zakelijk. Maar je beschikt ook over goede communicatieve vaardigheden én je kunt reflecteren op je eigen functioneren. En tenslotte ben je natuurlijk betrokken bij de maatschappelijke missie van de opdrachtgever en integer in je handelen. Voldoe je aan dit profiel? Leg dan aan bij Steiger B en schrijf je direct in. Of kijk eerst naar onze actuele vacatures.

Van Steiger B mag je ook betrokkenheid verwachten, zowel tijdens de selectieprocedure, tijdens de opdracht én daarna. Bovendien helpen we je fairder. Fairder wil zeggen: met een klinkende presentatie van je kandidatuur bij de opdrachtgever, transparant en redelijk in tarieven en marges, op basis van redelijke voorwaarden en met respect voor je privacy. ZZP’ers kunnen rekenen op gegarandeerde betaling van hun factuur binnen veertien dagen

Werving & selectie

Voor woningcorporaties zijn we regelmatig op zoek naar professionals die een tijdelijk of vast dienstverband bij de woningcorporatie ambiëren. Het gaat om functies op operationeel, tactisch en strategisch niveau: van klantenservicemedewerker tot directeur. En in de volle breedte van het werkgebied van woningcorporaties: bestuur & beleid, assetmanagement, verhuur en sociaal beheer, technisch beheer, financiën & administratie, human resources, marketing & communicatie.

Op onze vacaturepagina zie je voor welke vacatures we op dit moment kandidaten zoeken. In de vacaturebeschrijving lees je of het om een tijdelijke opdracht of om een dienstverband bij de opdrachtgever gaat.
Bij een werving- en selectie-opdracht zoeken we soms met behulp van advertenties in relevante media. Maar vaak zoeken we eerst binnen ons eigen netwerk naar passende kandidaten. Ben je geïnteresseerd in een nieuwe baan? Leg dan aan bij Steiger B en schrijf je vrijblijvend in, zodat we je makkelijk vinden op het moment dat we voor een vacature aan het werven zijn.

De functie-eisen, waaronder de mate van ervaring, verschillen uiteraard per vacature. Maar in alle gevallen zijn wij op zoek naar betrokken professionals: betrokken bij de maatschappelijke missie van de opdrachtgever, integer in je handelen en een kei in je vak.

Advies & projectondersteuning

Soms zitten woningcorporaties met inhoudelijke of organisatorische vraagstukken waar ze specifieke expertise of een frisse blik van derden bij nodig hebben. Als ze aanleggen bij Steiger B, brengen wij een adviseur aan boord. In de afgelopen jaren leverden we bijdragen aan samenwerkingstrajecten tussen corporaties en aan reorganisaties, waren we rapporteur bij overleg met stakeholders en ondersteunden we bij het opstellen van projectdocumenten over vastgoedprojecten ten behoeve van managementteams, beleggingscommissies en Raden van Commissarissen.

Naast de adviseurs uit ons eigen team zetten we voor deze adviesopdrachten ook zo nu en dan kandidaten uit ons netwerk in. Beschik je over specifieke expertise en ruime ervaring als adviseur?Leg dan aan bij Steiger B en schrijf je vrijblijvend in, zodat we je makkelijk vinden op het moment dat we een geschikte kandidaat zoeken voor een adviesopdracht. Uiteraard ben je een betrokken professional: betrokken bij de maatschappelijke missie van de opdrachtgever, integer in je handelen en gepokt en gemazeld als adviseur.
 

Veel gestelde vragen


Hoe stel ik een goed cv op?

Kort en krachtig zijn; dat is onze hoofdtip voor een goed cv. De lezer maakt namelijk gemiddeld in 8-10 seconden een eerste inschatting van jouw geschiktheid. Het doel van een cv is dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek bij een werkgever of opdrachtgever. Je cv moet hun interesse wekken. Het moet hen er van overtuigen dat jij een geschikte kandidaat bent voor een functie of opdracht. En daartoe moet de lezer inzicht krijgen in wie je bent en wat je kunt. In onze cv-handleiding geven we je concrete tips voor de inhoud, opbouw en vormgeving van je cv.Hoe blijf ik het beste op de hoogte van nieuwe vacatures en opdrachten?

De beste manier om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures en opdrachten is om bij ons ingeschreven te staan én om onze bedrijfspagina op LinkedIn te volgen. Nog niet inschreven? Schrijf je dan nu direct in. Voor nieuwe vacatures en opdrachten benaderen we gericht mensen uit ons bestand. Maar we plaatsen vacatures vaak ook op onze bedrijfspagina op LinkedIn en op onze website. Klik hier om onze bedrijfspagina te volgen.Hoe gaat Steiger B om met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)?

Al enkele jaren is er behoorlijk wat onduidelijkheid over hoe een overeenkomst tussen een opdrachtgever en een zelfstandige opdrachtnemer er uit moet zien. Met de komst van de wet DBA werd de zogenaamde Verklaring Arbeidsrelatie afgeschaft. De wet DBA bleek echter teveel onduidelijkheden te bieden. Daarom werd de handhaving van de wet eind 2016 opgeschort. Op juni 2019 werd bekend dat het handhavingsmoratorium voor de Wet DBA wordt verlengd tot 1 januari 2021. Tot die tijd hanteert Steiger B onze overeenkomst van voor 2016, met enkele kleine aanpassingen (zo vragen we niet meer om een kopie van een Verklaring Arbeidsrelatie).Als mijn opdracht als ZZP’er via Steiger B verlengd wordt, of ik word na een tijdje terug gevraagd door de opdrachtgever, mag ik dan zonder tussenkomst van Steiger B voor de opdrachtgever aan de slag?

Ja, nadat je 1872 uur (komt neer op een jaar fulltime) voor een opdrachtgever gewerkt hebt kun je zonder tussenkomst van Steiger B bij de opdrachtgever aan de slag. Willen jij en de opdrachtgever voor die tijd met elkaar in zee, dan gaan we met de opdrachtgever in gesprek over een voor de situatie redelijke overnamevergoeding.Wat betekent fair voor Steiger B?

Wij zijn betrokken fairbinders die de wereld mooier willen maken. Wij helpen professionals fairder. En daarmee bedoelen we: succesvol in onze bemiddeling, naar een volgende stap in de loopbaan en ontwikkeling van onze professionals, vanuit een gedeelde maatschappelijke betrokkenheid en op basis van redelijke tarieven en voorwaarden.Neemt Steiger B ook mensen in vaste dienst of krijg ik een tijdelijk contract?

Professionals die wij detacheren nemen we in eerste instantie in dienst op basis van een tijdelijk dienstverband. Afhankelijk van de vraag in de markt en jouw functioneren praten we graag over voortzetting en daarbij is uiteindelijk ook een contract voor onbepaalde tijd bespreekbaar.Als ik door Steiger B gedetacheerd ben, wanneer ontvang ik dan mijn salaris?

Onze salarissen worden elke maand betaald op de 25e of de eerstvolgende werkdag daarna als die dag in een weekend of op een feestdag valt.Als ik als ZZP’er via Steiger B werk, binnen hoeveel dagen betaalt Steiger B dan mijn rekening?

Wij garanderen betaling van je factuur binnen veertien dagen, ongeacht hoe lang wij op betaling van onze factuur aan de opdrachtgever moeten wachten.Waarom vraagt Steiger B mij een persoonlijkheidsanalyse in te vullen?

Wij vragen in beginsel elke kandidaat met wie we kennismaken om een persoonlijkheidsanalyse in te vullen. We werken daartoe samen met onze partner hrmforce. De analyse is bedoeld om beter inzicht te geven in jouw persoonlijkheid en competenties en geeft ons relevante informatie ter voorbereiding op het gesprek dat we met je hebben. Het instrument draagt daarmee bij aan de kwaliteit van ons selectieproces. De analyse vul je online in, dit kost je ongeveer 20 minuten. Je krijgt uiteraard zelf inzicht in het rapport dat er uit komt. We delen dit alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming met onze opdrachtgevers.Hoe is het aansprakelijkheidsrisico geregeld als ik via Steiger B aan het werk ga?

Als je aan het werk bent kan er schade ontstaan waarvoor jij aansprakelijk wordt gesteld. Ben je bij ons in dienst en detacheren wij je bij de opdrachtgever dan zijn wij voor dat risico verzekerd. Werk je als ZZP'er dan moet je zelf zorgen voor  aansprakelijkheidsverzekering die dit bedrijfs- en beroepsrisico voldoende dekt.  Als wij dit risico voor je zouden verzekeren dan doet dat afbreuk aan je zelfstandige status. Als een opdrachtgever schade die jij als ZZP'er veroorzaakt hebt, bij ons verhaalt, dan zullen wij dat op jou moeten verhalen.  Zonder verzekering loop je het risico dat je hoofdelijk aansprakelijk bent en grote financiële schade kan lijden. En wij lopen het risico dat we schade niet op jou kunnen verhalen en er dus zelf voor op zullen draaien. We stellen daarom altijd als voorwaarde dat je een deugdelijke bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheids-verzekering hebt afgesloten als je als ZZP'er door ons bemiddeld wordt. Ook de belangenvereniging van ZZP'ers, ZZP-Nederland, adviseert overigens om dit te doen.Welke cao is van toepassing als ik via Steiger B gedetacheerd wordt?

Als je bij ons komt werken om gedetacheerd te worden bij één van onze opdrachtgever dan kom je in dienst bij Steiger B Detacheringen B.V., onze detacherings-bv. Bij Steiger B Detacheringen volgen we de cao voor uitzendkrachten 2019-2021 van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), FNV, CNV Vakmensen, De Unie en de Landelijke Belangenvereniging (LBV). Klik hier om deze cao in te zien. Een belangrijk beginsel in de cao is het inlenersbeginsel. Op grond van dit beginsel is naast de cao voor uitzendkrachten ook de cao van de sector waarin je gedetacheerd bent relevant. Bij Steiger B gaat het daarbij om de cao woondiensten en de cao kinderopvang.