Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als betrokken fairbinders die de wereld mooier willen maken geven we uiteraard zoveel mogelijk op maatschappelijk verantwoorde wijze invulling aan onze onderneming. Daarbij gebruiken we de kaders van de internationale ISO-26000-richtlijn als hulpmiddel. Daarnaast maken we gebruik van de Global Reporting Initiative richtlijn (GRI). Volgens beide richtlijnen komt maatschappelijke verantwoordelijkheid er op neer, dat je je als bedrijf rekenschap geeft van de gevolgen van je handelen op de maatschappij en het milieu, door deze gevolgen bij elke bedrijfsbeslissing mee te wegen. Daarbij hou je rekening met de belangen en verwachtingen van stakeholders. Kort gezegd betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Steiger B dat we voortdurend zoeken naar een balans tussen ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’. In onze corporate brochure lees je wat ons drijft, hoe we tegen mensen en de maatschappij aankijken en hoe we ons verantwoorden over ons handelen. Bekijk ook onze GRI-referentietabel voor inzicht in onze prestaties aan de hand van de GRI-richtlijnen.

 

People

Bij een bureau voor personeelsbemiddeling gaat het op de eerste plaats om mensen. In onze benadering van kandidaten betekent MVO, ofwel fair: transparant en redelijk in tarieven en marges, op basis van redelijke voorwaarden en met respect voor privacy. Bij onze werving zoeken we naar de beste kandidaat voor de vacature waarvoor we werven, ongeacht geslacht, afkomst, levensovertuiging, seksuele geaardheid of leeftijd. En we zetten ons er voor in om bij onze opdrachtgevers ook alleen de kwaliteiten van de kandidaat de doorslag te laten geven. In ons eigen team is een goede balans tussen werk en privé een praktische vertaling van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is veel ruimte om thuis te werken en werkdagen- en tijden zijn flexibel. Wij zijn er van overtuigd dat medewerkers zo beter functioneren. En dat het één van de zaken is die werken bij Steiger B aantrekkelijk maakt. We willen ook mensen in de maatschappij om ons heen fairder helpen. Dat doen we bijvoorbeeld via ons lidmaatschap van de Club van 100 van het Fonds Bijzondere Noden Amsterdam.

 Planet

Als klein bedrijf is onze impact op het milieu vanzelf al beperkt. Toch kijken we steeds hoe het nog beter kan. Vervoer is een mooi voorbeeld. Onze adviseurs maken daar waar het mogelijk en efficiënt is gebruik van het openbaar vervoer of een deelauto. Reiskosten voor woon-werk-verkeer vergoeden we alleen als er gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer.

Op ons kantoor in de Beurs van Berlage in Amsterdam maken we gebruik van ‘second-life’-meubilair. En we zijn zuinig met energie en water en scheiden het afval. Op ICT-gebied zijn we gestart met een pilot met de Fairphone.

Milieu en armoede ver van ons vandaan hebben ook onze aandacht. Zo brachten we veilig en duurzaam licht in tientallen huishoudens in Madagascar via onze sponsoring van Jiro-Ve 

Profit

Steiger B is gewoon een bedrijf met winstoogmerk, daar doen we niet geheimzinnig over. Zonder positieve financiële resultaten van ons werk kunnen we onze missie niet bereiken. En dus zijn we zakelijk in onze tarieven en voorwaarden, zowel naar onze opdrachtgevers als naar onze kandidaten. Maar wel zakelijk én fair!

Zo zijn we in onze interimbemiddeling transparant over onze tarieven en marges naar zowel opdrachtgevers als kandidaten. En bepleiten we een fair tarief voor alle partijen. Voor onze werving- en selectiediensten bieden we opdrachtgevers zowel de mogelijkheid van een salarisgerelateerde vergoeding op basis van ‘no-cure-no-pay’, als van een vaste en lagere vergoeding zonder die voorwaarde. De salarisgerelateerde vergoeding berekenen we bovendien altijd op basis van het werkelijke aantal arbeidsuren van de aangestelde medewerker. En als het dienstverband met een kandidaat binnen de proeftijd wordt beëindigd, gaan we kosteloos op zoek naar een nieuwe kandidaat.