Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 

Adviseur inkoop vastgoed Actium

(32-36 uur per week)

Over Actium

Actium biedt 16.000 huishoudens, verspreid over 70 woonplaatsen in Drenthe en Zuidoost Friesland, een thuis in haar woningen. Vanuit het kantoor in Assen werken zo’n 160 medewerkers met hart en ziel om goed wonen en prettig leven voor haar huurders mogelijk te maken. Een thuis voor huurders, nu en in de toekomst.

Woningcorporatie Actium werkt in een maatschappij die steeds sneller verandert en waar het klimaat onder druk staat. Daarom kan en wil zij niet stil blijven zitten; ze moet blijven innoveren, ontwikkelen, leren, zoeken en proberen. Actium heeft de overtuiging dat daarvoor lef en beweging nodig is. De organisatie gaat voor duurzaam. Zij is milieubewust en toekomstgericht. Actium wil haar ecologische voetafdruk verkleinen en zet zich in om duurzaam wonen en werken tot gemeengoed te maken. 

Functieprofiel

In deze nieuwe functie binnen Actium ga jij de inkoop van de afdeling Vastgoed verder professionaliseren. Dat betekent dat je onze inkooporganisatie analyseert, doorontwikkelt en verder inricht.

Je inventariseert de huidige inkoop van goederen en diensten, op basis hiervan maak je een inkoopkader en doe je verbetervoorstellen om hiermee samenwerking te bevorderen, kosten te verlagen en de bouwkwaliteit te verhogen. Je speelt op het vlak van inkoop een cruciale rol in het stap voor stap verduurzamen van Actium. Daarnaast doe je de leveranciersselectie, begeleid je aanbestedingstrajecten en adviseer je collega’s bij hun inkoopvraag. Je blijft goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de markt en op je vakgebied zodat je hierop kunt inspelen en het beleid up-to-date blijft.

Je zorgt verder dat het contractbeheer op operationeel niveau geborgd is. Je hebt een centrale positie binnen de sector Vastgoed en staat in nauw contact met de projectleiders, opzichters, werkvoorbereiders en  medewerkers dagelijks onderhoud. Bij het doen van  beleidsvoorstellen op het vlak van inkoop en om te zorgen dat het inkoopproces aansluit bij onze strategische doelstellingen werk je samen met onze afdeling Strategie en Beleid. Je bent goed bekend met de marktpartijen en andere stakeholders in het lokale netwerk en je onderhoudt deze contacten.

De afdeling

Je maakt onderdeel uit van het team Vastgoedadvies dat wordt aangestuurd door de Manager Vastgoed. De sector Vastgoed zorgt dagelijks voor het verbeteren, vernieuwen, verduurzamen en onderhouden van de woningen. Binnen het team Vastgoedadvies heeft ieder zijn eigen expertise en aandachtsgebied. De uitdaging bestaat uit het ontwikkelen van een energieneutrale woningvoorraad in 2050. Om dit te realiseren investeert Actium de komende twintig jaar bijna 70 miljoen euro per jaar in de bestaande voorraad en vervangende nieuwbouw.

Functie-eisen

 • Je hebt drie tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie op het vlak van inkoop en contractmanagement. Ervaring met inkoop binnen de vastgoedsector en bekendheid met de regionale markt is een pré;
 • Je beschikt over een afgeronde relevante HBO-opleiding, zoals een bedrijfskundige achtergrond of facility management, bij voorkeur aangevuld met een vakgerichte opleiding bijvoorbeeld Nevi of Inkoopacademie;
 • Je bent een echte netwerker, je zoekt actief de samenwerking op en je schakelt gemakkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau;
 • Je bent een gedegen gesprekspartner, ondernemend en nieuwsgierig, organisatiesensitief, je weet draagvlak te creëren voor je plannen en ideeën en durft verantwoordelijkheid te nemen;
 • Je vindt het leuk om deze nieuwe functie op te bouwen en je hebt aantoonbaar affiniteit met onze maatschappelijke doelstelling.

Wat biedt Actium?

Een interessante maatschappelijke en duurzame uitdaging in een open, transparante werkomgeving met ongeveer 160 collega’s. Er is veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. En verder:

 • een dienstverband voor 32 of 36 uur per week;
 • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • een salaris in schaal J ( € 4.971,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • 23,7 vakantiedagen per jaar (bij 36-urige werkweek);
 • vitaliteitsbudget;
 • een mogelijke waarderingsbeloning aan het einde van het jaar;
 • laptop/i-pad en telefoon.

Reageren?

Voel jij je aangesproken én voldoe je aan de functie-eisen? Dan nodigen wij je van harte uit om op deze vacature te reageren. Je cv en motivatie ontvangen wij graag via ons online sollicitatieformulier. Vertel ons wat je kunt brengen in deze functie én wat jij zoekt bij jouw toekomstige werkgever.

Wil je eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk. Neem contact op met Inge Geerling, adviseur woningcorporaties bij Steiger B op 06 – 4224 3154.
Wij houden de vacature open totdat we een goede invulling hebben gevonden.

Zet vast in je agenda:

De gesprekken met Steiger B vinden plaats in de periode van 13 tot 24 januari. De gesprekken bij Actium zijn gepland op 29 januari en 2, 6 en 10 februari. Wil je alvast ruimte vrijhouden in je agenda op deze data?

Solliciteer op
deze functie
 

Afdrukvoorbeeld