Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 

Assetmanager maatschappelijk rendement Trivire

(28 uur per week)

Over Trivire

Trivire is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. In Zuid-Holland-Zuid is Trivire de grootste woningeigenaar en -verhuurder. Van betekenis zijn voor mensen. Dat is waar de medewerkers van Trivire zich dagelijks voor inzetten. Hoe? Door te zorgen voor goed onderhouden huizen in schone, veilige en aantrekkelijke buurten, zodat iedereen goed en prettig kan wonen en leven in de Drechtsteden. Met ruim 14.000 woningen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht is Trivire  de grootste woningeigenaar en woningverhuurder in Zuid-Holland-Zuid. Binnen deze gemeenten ziet Trivire de diversiteit en veelkleurigheid van de samenleving als kansen. Kansen om te verbinden. Daar werken de medewerkers met passie aan, samen met bewoners, gemeenten en andere maatschappelijke organisaties. Vanuit het hoofdkantoor, maar vooral ook in de wijken zelf.

Functieprofiel

Waar sta jij ‘s ochtends voor op?
Je wordt er blij van het verschil te kunnen maken voor onze huurders. Jouw werk is van betekenis voor onze huurders omdat je keuzes maakt over de strategie van woningcomplexen. Maar ook over de inzet van tijd en geld op maatschappelijke doelen als betaalbaarheid, beschikbaarheid, leefbaarheid, en duurzaamheid. Je gaat voor optimaal maatschappelijk rendement op de woningportefeuille. Je adviseert over investeringsbeslissingen en doelgroepen. De bewoners zijn voor Trivire belangrijk; je moet hun belangen écht begrijpen en in balans brengen met de vastgoedwaarde en financieel rendement.

Hoe ziet een werkdag er dan uit?
De geur van nieuwe vloerbedekking komt je tegemoet als je het net vernieuwde kantoor van Trivire binnenkomt. Je drinkt een bak verse bonenkoffie in het werk-cafe met je collega’s voordat je aan de slag gaat.  Je mailt de beleidsadviseur Mirella om af te stemmen over het huurbeleid en je accepteert een vergaderverzoek voor het bespreken van een verhuurexperiment in een pas aangekocht complex. Dan rijd je naar het wijkkantoor en bespreekt met wijkregisseur Carl zijn ervaring en advies over een complex waar we in 2020 woningen willen verduurzamen. Na een lunchwandeling met manager Marianne, waarin jullie gelijk elkaar even bijpraten, duik je de stilteruimte in om de laatste voorbereidingen te treffen voor de complexsessies. ’s Middags in het vastgoedsturingsoverleg licht je je ideeën toe om vroegtijdig in gesprek te gaan met bewoners van een complex waar in de toekomst een grootschalige aanpak nodig is.  De laatste afspraak van de dag is, samen met ketenregisseur Maaike,  een matchingsgesprek met een zorginstelling die de vraag heeft neergelegd of Trivire specifieke huisvesting voor hun doelgroep kan realiseren. Onderweg naar huis komt de hele dag nog even voorbij in je hoofd: weer een dag het verschil kunnen maken voor onze bewoners!

Jouw team
Je werkt in het asset-team nauw samen met Rachel, assetmanager financiën en Justin,  assetmanager vastgoed. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor het bepalen van de strategieën voor de complexen: blijven we woningen nog verhuren zoals ze zijn, is verduurzaming of renovatie nodig of geeft sloop-nieuwbouw het beste resultaat voor een toekomstbestendige woningportefeuille, die aansluit bij de behoefte van de bewoners? Hiervoor organiseren jullie complexsessies, waarin alle experts die betrokken zijn bij het complex aan tafel zitten en hun ervaringen en adviezen delen.

Ook staan jullie aan de wieg van investeringsbeslissingen voor complexen. Je bekijkt deze ieder vanuit je eigen perspectief, begrijpt elkaars invalshoeken en staat voor jouw maatschappelijke doelstellingen. Zonder wrijving geen glans; juist die discussie leidt tot optimale resultaten. Afgelopen jaren heeft dit team een stevige basis neergezet voor assetmanagement bij Trivire. Samen met de portefeuillemanager en je assetcollega’s  werk je aan de doorontwikkeling van het assetmanagement. Om daarmee de ambities van Trivire voor de komende jaren optimaal te kunnen realiseren.

Functie-eisen

  • Een relevante opleiding op tenminste HBO-niveau, bijvoorbeeld op het gebied van vastgoed, sociaal-maatschappelijk werk of bedrijfskunde;
  • 5 tot 7 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent aantoonbaar betrokken bij maatschappelijke doelgroepen en hebt ervaring met het realiseren van maatschappelijke doelstellingen;
  • Je bent ondernemend en hebt lef;
  • Je weet te overtuigen zonder star te worden;
  • Je bent een verbinder en weet de expertise van je collega’s uit de praktijk goed in te zetten.

Wat biedt Trivire?

Trivire is een actieve corporatie met een informele werkomgeving en een ruim aanbod aan gevarieerde en moderne arbeidsvoorwaarden. Trivire biedt je op de eerste plaats een veelzijdige baan binnen de dynamiek van zijn assetmanagementteam. Jouw creativiteit en ondernemerschap worden zeer gewaardeerd.

Daarnaast werk je op een fijne werkplek in het vernieuwde kantoor, met tegelijk de mogelijkheid om thuis aan de slag te gaan. Een goede balans tussen werk en privé vindt Trivire belangrijk.

Verder is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling: scholing en ontwikkeling van medewerkers staat hoog aangeschreven en daar investereert Trivire actief in.

Je krijgt een dienstverband van een jaar aangeboden, dat bij wederzijds enthousiasme kan worden omgezet in een vast dienstverband. De functie valt in salarisschaal K van de cao Woondiensten (minimaal € 3.836,- en maximaal € 5.185,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Bovenop dit salaris ontvang je een individueel keuzebudget (KBT). Met dit KBT-budget heb je als medewerker de keuzevrijheid om je vakantiegeld, je bovenwettelijke vakantie-uren en een individueel budget van 3% voor doelen als extra vrije dagen, extra salaris, de aanschaf van een fiets of extra opleidingen in te zetten. Er is een pensioenaansluiting bij SPW en de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ.

Reageren?

Word jij hier enthousiast van? En voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan direct! Solliciteren doe je via ons online sollicitatieformulier. De reactietermijn voor deze vacature loopt tot 1 september a.s. Je ontvangt uiterlijk enkele dagen na 1 september een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Hans Huijsmans, tel. 06-19538531 of hans@steigerb.nl.

Een schriftelijke opdracht en een management-drives-analyse maken deel uit van de procedure.

Solliciteer op
deze functie
 

Afdrukvoorbeeld