Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 

Marktonderzoeker MooilandOver Mooiland

Mooiland is een corporatie met circa 25.000 woningen actief in ruim 100 gemeenten in Nederland. Met deze vastgoedportefeuille tref je bij Mooiland uiteenlopende marktsituaties en opgaven aan. Mooiland heeft in haar ondernemingsstrategie bewust gekozen voor het verkleinen van haar werkgebied en vastgoedportefeuille om daarmee op lokale schaal een volwaardige, aanspreekbare en betrokken corporatie te kunnen zijn. Het zwaartepunt van de portefeuille (circa 16.000 woningen) van Mooiland qua volkshuisvestelijke opgave ligt zodoende in tien gemeenten in Noordoost-Brabant. De diversiteit aan opgaven en verantwoordelijkheid van Mooiland daarin vraagt om onderzoek, kennisontwikkeling en advisering voor maatschappelijk verantwoorde (beleids)keuzes en investeringen.

Functieprofiel

De rol van de marktonderzoeker is gericht op de uitvoering van (kwantitatief en kwalitatief) onderzoek, verzamelen en structureren van data relevant voor vastgoedsturing in het volkshuisvestelijke domein. Het verkrijgen en toepassen van alternatieve data om zodanig bestaande en nieuwe patronen en verbanden inzichtelijk te kunnen maken binnen je onderzoeksopzet. De marktonderzoeker is verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van onderzoek en adviestrajecten. Daarnaast is de marktonderzoeker in een ondersteunende rol betrokken bij de implementatie van beleid op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Ook onderzoek naar de maatschappelijke prestaties zoals beschikbaarheid van huurwoningen, betaalbaarheid, woonwensen en evaluatie van specifieke bedrijfsprocessen zoals bijvoorbeeld verkoop en verhuur horen bij het takenpakket. De Marktonderzoeker heeft ten slotte een adviserende rol bij acquisitie en nieuwbouw ontwikkeling.

 

Positie in de organisatie

Als marktonderzoeker ben je zelfstandig adviseur voor directie, management en operatie. Je bent werkzaam binnen het team Strategie en Vastgoedsturing met daarin tevens het portefeuille- en assetmanagement, programmamanagement en gebiedsregie. Je werkt intensief samen met collega’s van Informatisering en Automatisering, Financial Control, Business Control en uiteraard Strategie en Vastgoedsturing. Je voornaamste opdrachtgevers zijn het directieteam en collega’s uit het team Strategie & Vastgoedsturing. Mooiland is een platte organisatie waardoor verbinding tussen bestuur en uitvoering middels samenwerking snel gemaakt is.

Het takenpakket 

Het bieden van sturingsinformatie

 • Lever je periodiek kwalitatief goede managementinformatie en woningmarktanalyses op
 • Lever je een belangrijke bijdrage in de doorontwikkeling /verbetering van woningmarktonderzoek en managementinformatie (bijvoorbeeld over de beschikbaarheid van huurwoningen in verschillende dorpen) onder andere op basis van Data Science / BIG Data
 • Zet je woningmarktonderzoek op en coördineer je de uitvoering ervan (bijvoorbeeld een woonwensenonderzoek)
 • Breng je je interpretatie van onderzoeksresultaten en advies helder over op je collega’s intern en extern.

Onderzoeken en adviseren

 • Brengt t.b.v. vastgoedsturing vanuit zijn/haar rol nadrukkelijk de buitenwereld in beeld in de vorm van trends, kansen en bedreigingen middels onderzoek, analyse en advies.
 • Verkent mogelijkheden tot samenwerking met externe partijen om daarmee meervoudige informatiebronnen en perspectieven te kunnen inzetten bij kwantitatief onderzoek (BIG data / Data Science)
 • Weet de brug te slaan tussen datastromen, informatiebronnen en (vastgoed)sturing.

Regie en projectsturing

 • Is zelfstandig verantwoordelijk voor zijn/haar projecten en adviestrajecten
 • Neemt deel aan projecten ten behoeve van de totstandkoming van initiatieven en verbeteringen binnen het eigen vakgebied en bijvoorbeeld beleidsontwikkeling.

Beleids- en planontwikkeling  

 • Vertaalt strategische beleidsuitgangspunten op het eigen vakgebied in (operationeel) beleid, en kaderstelling op tactisch niveau in de vorm van bruikbare instrumenten en procedures en richtlijnen voor de organisatie.

Het netwerk  

 • Is zowel intern als extern eerste aanspreekpunt voor ideeën, initiatieven en vraagstukken rondom (woning)marktonderzoek.
 • Zorgt voor vertegenwoordiging en relatiemanagement van Mooiland in relevante netwerken op het gebied van (woning)marktonderzoek.

Functie-eisen

 • Je hebt WO- of ruim HBO werk- en denkniveau en bent ervaren op gebied van (markt)onderzoek en statistiek. Ervaring met Power BI (of vergelijkbaar) en managementinformatiesystemen (bijv. Qlikview) is een pré.
 • Je bent analytisch en weet de juiste verbanden te leggen en inzichten te creëren in processen, data- en informatiestromen
 • Je hebt affiniteit met de woningmarkt en de maatschappelijke opgave van Mooiland als woningcorporatie
 • Je bent een verbindende persoonlijkheid en samenwerken is je op het lijf geschreven.
 • Je bent oplossings- en servicegericht en je bent hierin ook creatief
 • Je bent leergierig, enthousiast, oplossingsgericht en zelfstandig
 • Je bent in staat om verwachtingen naar je collega’s goed te managen
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve (mondeling en schriftelijk) vaardigheden

 

Wat biedt Mooiland ?

 • Een uitdagende werkomgeving en functie binnen een dynamische organisatie
 • Een arbeidsovereenkomst van 32 - 36 uur met als standplaats Grave
 • Een salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring, conform CAO Woondiensten, functieniveau K

Reageren?

Heb je interesse in deze functie? Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Pieter Thoben, teammanager Strategie & Vastgoedsturing, telefoonnummer 088 450 1619. 

 Solliciteren? 

Je sollicitatie met curriculum vitae ontvangen we graag z.s.m. via het online sollicitatieformulier op onze website.

 

 

 

Solliciteer op
deze functie
 

Afdrukvoorbeeld