Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 

Projectmanager

(36 uur per week)

Over onze opdrachtgever

Woningbedrijf Velsen is de grootste sociale verhuurder in de regio Velsen-IJmuiden, de 6500 woningen zijn gezichtsbepalend voor de regio Velsen-IJmuiden. Merendeels gebouwd in de wederopbouwtijd, en toe aan vernieuwing en verduurzaming. Daarnaast hebben ze een omvangrijke zorgvastgoedportefeuille.

Woningbedrijf Velsen is een corporatie met een turbulente geschiedenis. Ruim 25 jaar geleden ontstaan vanuit de verzelfstandiging van het gemeentelijk woningbedrijf. De drijvende kracht achter de oprichting waren de medewerkers. Dat zie je tot op de dag van vandaag terug in de bedrijfscultuur: in de grote betrokkenheid en verbondenheid met het werk, het werkgebied en met elkaar. Ze willen graag klantgerichter, effectiever en efficiënter worden. Daarom werken ze niet alleen hard aan betere woningen, maar ook aan een vitale en wendbare organisatie. Bij de organisatie werken 65 mensen.

Functieprofiel

Je bent projectleider van meerdere nieuwbouw- en renovatieprojecten die je begeleidt van A tot Z. Van haalbaarheidsfase tot oplevering. Daarnaast ben jij als primus inter pares van het team Nieuwbouw & Renovatie degene die het overzicht houdt over alle grootschalige projecten van Woningbedrijf Velsen. Je stuurt op de voortgang en bent gesprekspartner voor het management en bestuur over bijvoorbeeld de samenwerking met externe partijen en procesverbetering. Je faciliteert de besluitvorming, maakt daarbij ook de financiële afwegingen, schrijft de investeringsvoorstellen en stelt de planning op.  Én je bent de contactpersoon richting de gemeente om tot een gezamenlijke aanpak van projecten te komen.

Je maakt deel uit van het nieuwe team Nieuwbouw & Renovatie dat aangestuurd wordt door de manager Klant en Woning. Het team Nieuwbouw & Renovatie bestaat naast de projectmanager uit een vaste kern van twee projectleiders en een directievoerder. En kent daarnaast een flexibele schil van projectleiders. In 2018 zijn een nieuw strategisch voorraadbeleid en een nieuw investeringsstatuut vastgesteld. Na invoering van een nieuwe werkwijze voor integraal projectmanagement, is Woningbedrijf Velsen klaar om de komende jaren het woningbezit ingrijpend te verbeteren, te vernieuwen en te verduurzamen. Jij krijgt de kans om in deze nieuwe functie met jouw kennis en ervaring hieraan bij te dragen.

Functie-eisen

Woningbedrijf Velsen is een mooi bedrijf om bij te werken, maar past zeker niet bij iedereen. Hier tref je geen opgemaakt bed aan. De organisatie is werk-in-uitvoering. Wij zoeken mensen die aansluiting kunnen vinden bij de wortels van de bedrijfscultuur, en tegelijkertijd iets aanvullen. Mensen die sterk in hun schoenen staan. Bevlogen professionals die hun vak verstaan, maar zich er niet in verliezen. Die zowel denker als doener zijn. En plezier hebben in het meebouwen aan deze organisatie.

Jouw profiel:

  • Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van bouwkunde en/of vastgoedmanagement (HTS Bouwkunde, TU Bouwkunde, Planologie).
  • Je bent bekend met de vastgoedmarkt voor woningen, hebt een goed ontwikkeld marktgevoel en kennis van vraagstukken op het vlak van projectontwikkeling binnen maatschappelijke huisvesting en ruimtelijke ordening en je hebt ervaring met moderne vormen van opdrachtgeverschap.
  • Je hebt minimaal vijf tot zeven jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Met je goed ontwikkelde schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid ben je in staat plannen en ideeën op een duidelijke manier te vertalen in besluitvormingsdocumenten.
  • Door je enthousiasme en communicatieve vaardigheden weet je draagvlak te creëren. Je bent ondernemend en vindingrijk, een goede onderhandelaar en kunt schakelen met verschillende partijen.
  • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, een goed gevoel voor verhoudingen en een sterk omgevingsbewustzijn.
  • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke doelstelling van Woningbedrijf Velsen.

Wat biedt onze opdrachtgever?

Woningbedrijf Velsen heeft goede secundaire voorwaarden en vindt scholing en ontwikkeling van de medewerkers belangrijk. De functie is ingeschaald in schaal L van de cao woondiensten (€ 4.138 - 5.747 bruto per maand bij 36 uur) en de standplaats is IJmuiden.

Reageren?

Steiger B verzorgt de werving en selectie. Inge Geerling, adviseur wonen bij Steiger B, ontvangt graag je motivatie en cv. De eerste ronde gesprekken vindt plaats bij ons op kantoor in Amsterdam. Uiterlijk 20 juni zullen wij kandidaten gaan voorstellen aan Woningbedrijf Velsen.

Omdat wij het belangrijk vinden om de beste match te vinden, hanteren we in deze procedure geen sluitingstermijn en zoeken we door tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Reageren kan via het online sollicitatieformulier op onze website.

Heb je vragen over de functie? Neem dan vanaf 6 juni contact op met Inge via 06 – 4224 3154 of inge@steigerb.nl. Tot 6 juni is collega Mireille Hanselman bereikbaar op 06 – 4006 5324 of via mireille@steigerb.nl .

Een assessment kan deel uitmaken van deze procedure.

Solliciteer op
deze functie
 

Afdrukvoorbeeld