Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 

Specialist Duurzaamheid Habion/Vastgoed zorgsector

(36 uur per week)

Wat ga je doen?

Habion, een tikje eigenwijs en vernieuwend, investeert de komende jaren flink op het energiezuiniger maken van de woningen. In deze functie ben jij hiervoor de spin in het web. Je doet voorstellen voor investeringen en zet de lijnen uit voor de uitvoering ervan. Binnen Habion ben jij dé expert op het gebied van duurzaamheid en energetische maatregelen.

Als specialist ben je verantwoordelijk voor het verder opstellen en de uitrol van programma’s omtrent duurzaamheid. In deze regierol is het directe onderhoud uitbesteed aan onze co-partners en stellen de specialisten programma’s op die Habion-breed worden uitgevoerd.

In jouw rol als specialist zul je wisselen tussen werkzaamheden op tactisch niveau (het opzetten van een programma) en het operationeel niveau (het vervullen van de opdrachtgeversrol in de uitvoering). Dit betekent dat je zowel op kantoor als buiten kantoor aan het werk bent en je bent ook betrokken buiten kantoortijden.

Ook ben je verantwoordelijk, samen met je collegaspecialisten (in totaal 4), voor het bouwen van een netwerk rondom jouw specialisme zodat de uitvoering en de sturing op het proces beheersbaar blijft. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je goed kunt communiceren met zowel de bewoners van onze gebouwen, als met (externe) stakeholders over de betreffende thematiek.

Wat breng je daarvoor mee?

We zoeken iemand die een HBO werk- en denkniveau heeft, met minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Je hebt aantoonbare actuele vakkennis inzake technisch vastgoedbeheer en onderhoud. Bij voorkeur heb je ervaring met het opzetten van programma’s omtrent duurzaamheid, met installaties en met duurzame energieopwekking zoals zonnepanelen en warmtepompen. Ook heb je hierover relevante kennis van de bijbehorende wet- en regelgeving. Binnen de rol van specialist kan de focus op een programma ook wijzigen, dit alles in overleg met jouw nieuwe team. Ook ben je organisatiesensitief, flexibel en communicatief vaardig. Uiteraard kun je zelfstandig de juiste prioriteiten stellen, rapporten en beleid opstellen, kun je goed informatie delen, samenwerken zowel intern als extern en zoek je steeds weer naar oplossingen voor de uitdagingen die zich voordoen.

Wat krijg je daarvoor terug?

Habion heeft een visie op duurzaamheid geformuleerd. Habion wil vormgeven aan de (her) ontwikkeling van het vastgoed met een minimale belasting op grondstoffen. Energieneutraal, circulair en slimme technologie zijn sleutelbegrippen bij toekomstige (her)ontwikkeling.

Het beleid van Habion is erop gericht om voor de woningen de energieprestatie te verbeteren op het moment van nieuwbouw of renovatie. Daarmee wordt ook de overlast voor zittende bewoners beperkt. Daarbij zoeken zij naar maatregelen die niet alleen een bijdrage leveren aan duurzaamheid, maar ook bijdragen aan het woongenot van de huurder en/of het beperken van de woonlasten. Bijvoorbeeld op het vlak van installaties.

Habion werkt met mensen die allemaal gepassioneerd te werk gaan. Dus je krijgt meer dan 55 nieuwe, leuke collega’s! Daarnaast zitten we er goed bij in ons kantoor, boven de winkels, naast station Leidsche Rijn in Utrecht. Ze hebben goede arbeidsvoorwaarden, zoals een inschaling in schaal 15 (max. 4.464,-), een 13e maand, een 36-urige werkweek, een leaseauto, 26 vakantiedagen en mooie regelingen voor leren en ontwikkeling. Habion is altijd in beweging. Habion staat daarom open voor nieuwe ideeën, initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kun je reageren?

Sta jij stevig in je schoenen, ben je positief ingesteld, servicegericht en spreekt deze vacature jou aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. De werving & selectie wordt verzorgd door Steiger B.

Voor vragen kun je contact opnemen met Yvonne Koning, yvonne@steigerb.nl of 06-11407995.

Solliciteren kan door je CV en een motivatie te uploaden via de website van Steiger B voor 28 juni 2020. De gesprekken vinden plaats in juli.

Over Habion/Vastgoed zorgsector

Habion is een landelijk werkende woningcorporatie gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Het is de missie van Habion om ouderen een veilig en gezellig thuis te bieden waar ze zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk, prettig en betaalbaar kunnen wonen. Habion richt zich de komende jaren op een forse transformatie van het gebruik van onze verzorgingshuizen. Met als doel deze woongebouwen en (toekomstige) bewoners een tweede jeugd te geven. Verspreid door heel Nederland bezit Habion circa 11.000 verhuureenheden waarvan de helft zelfstandige woningen en de andere helft eenheden in 70 verzorgingshuizen.

Solliciteer op
deze functie
 

Afdrukvoorbeeld