Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B
Steiger B
 

Wijkregisseur Trivire

(32-34 uur per week)

Over Trivire

Trivire is een woningcorporatie met ruim 14.000 woningen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. In Zuid-Holland-Zuid zijn zij de grootste woningeigenaar en -verhuurder.

Vanuit hun maatschappelijke opdracht willen ze echt van betekenis zijn voor mensen. Dat is waar zij zichdagelijks voor inzetten. Hoe? Door te zorgen dat mensen passend en betaalbaar kunnen wonen in kwalitatief goede woningen in schone, veilige en prettige buurten.

Zij zien de diversiteit en veelkleurigheid van de samenleving en onze gemeenten als kansen. Kansen om te verbinden. Daar werken ze bij Trivire met passie aan, samen met onze bewoners, gemeenten en onze maatschappelijke ketenpartners. Vanuit hun kantoor, maar vooral  in de wijken zelf.

Het is fijn werken bij Trivire. Ze zijn een dynamische organisatie met een prettige en informele werkomgeving. ODe arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Er is veel ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling.

Functieprofiel

Hoe ziet een werkdag er dan uit?
Je start de dag samen met je collega’s op het wijkkantoor. Met een bakje koffie of thee nemen jullie de dag door. Je bespreekt met de huismeester welke taken hij/zij oppakt en welke je zelf gaat doen. Daarna stap je op je e-bike. Je hebt via huurders een melding gekregen over een buurman waar ze zich zorgen over maken. De woning ziet er aan de buitenkant verwaarloosd uit, maar de huurder doet niet open. Je ziet door het raam dat het vuil zich opstapelt en dat de brievenbus niet leeg gemaakt wordt. Je meldt de huurder aan bij het meldpunt zorg en overlast. Nu je er toch bent, loop je meteen een rondje door het complex. Je vraagt het KCC een werkopdracht te maken voor de kapotte deurdranger die je tegenkomt.  Vervolgens heb je op het wijkkantoor een leefbaarheidsoverleg met onder anderen gemeente, politie en zorginstellingen. Met de cijfers uit het meetinstrument stellen jullie een maatregelenpakket samen en een actieplan.

Tijd voor een broodje samen met je collega’s. Na de lunch rijd je naar het hoofdkantoor voor een overleg met je teamleider Birgit. Met haar spar je over een lastige casus. Omdat je laatste overleg van de dag pas een uur later is, zoek een je plekje in het werkcafé en logt daar in. Je werkt even je mail bij en checkt je terugbelverzoeken. Een huurder meldt een overlastzaak bij je, je overlegt telefonisch met de advocaat over een lopende rechtszaak en maakt een afspraak om morgen kennis te maken met de nieuwe wijkagent. Je sluit de dag af met een sessie om een complexplan te maken. Samen met de assetmanagers, de opzichter en verhuurmakelaar brengen jullie het complex financieel, technisch en sociaal in beeld. Op weg naar huis gaat de dag nog even voorbij in je hoofd: weer een dag het verschil kunnen maken voor onze bewoners!

Jouw team
Als wijkregisseur ben je onderdeel van het team Wijkbeheer en Leefbaarheid en verantwoordelijk voor de leefbaarheid in onze wijken. De wijkregisseur speelt een belangrijke rol in projectteams en werkgroepen om de belangen van onze huurders goed te vertegenwoordigen. Je werkt nauw samen met je collega wijkregisseurs en huismeesters, meestal in een klein team op het wijkkantoor, soms zit je met het hele team op het hoofdkantoor in overleg. Op het wijkkantoor zijn jullie verantwoordelijk voor wat er in je wijk gebeurt en als het nodig is spring je in bij een ander wijkkantoor of maak je gebruik van de ervaring of het talent van een collega wijkregisseur. Met een aantal collega’s van andere wijkkantoren heb je regelmatig intervisie. Jullie bespreken individuele casussen en zaken die voor het hele team belangrijk zijn, deel je in de weekstart. In deze weekstart overleggen alle wijkregisseurs met de teamleider over dagelijkse zaken en beleidszaken. Elke wijkregisseur is zo verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het hele team.

Functie-eisen

  • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Een opleiding wijkregie is een pré.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Goede kennis van sociaal wijkbeheer en leefbaarheid.
  • Een flexibele werkhouding, proactief en in staat om partijen in beweging te brengen.
  • Je bent een zelfstandige professional met organisatietalent en een grote mate van mobiliteit en je weet betrokkenheid op een zakelijke en professionele manier te waarborgen
  • Je bent sociaal zeer vaardig en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en beheerst de methoden inzake conflicthantering.
  • Je bent een verbinder en werkt gemakkelijk in een netwerk. Je snapt dat verschillende partijen verschillende belangen kunnen hebben en weet daar goed mee om te gaan

Wat biedt Trivire?

Trivire is een actieve corporatie met een informele werkomgeving en een ruim aanbod aan gevarieerde en moderne arbeidsvoorwaarden. Trivire biedt je op de eerste plaats een veelzijdige baan binnen de dynamiek het team wijkbeheer en leefbaarheid. Jouw creativiteit en ondernemerschap worden zeer gewaardeerd.

Daarnaast werk je op een fijne werkplek in het wijkkantoor, met tegelijk de mogelijkheid om thuis of op het hoofdkantoor aan de slag te gaan. Een goede balans tussen werk en privé vindt Trivire belangrijk.

Verder is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling: scholing en ontwikkeling van medewerkers staat hoog aangeschreven en daar investeert Trivire actief in.

Je krijgt een dienstverband van een jaar aangeboden, dat bij wederzijds enthousiasme kan worden omgezet in een vast dienstverband. De functie valt in salarisschaal H van de cao Woondiensten (minimaal  en maximaal bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Bovenop dit salaris ontvang je een individueel keuzebudget (KBT). Met dit KBT-budget heb je als medewerker de keuzevrijheid om je vakantiegeld, je bovenwettelijke vakantie-uren en een individueel budget van 3% voor doelen als extra vrije dagen, extra salaris, de aanschaf van een fiets of extra opleidingen in te zetten. Er is een pensioenaansluiting bij SPW en de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ.

Reageren?

Word jij hier enthousiast van? En voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan direct! Solliciteren doe je via ons online sollicitatieformulier. De reactietermijn voor deze vacature loopt tot 1 september a.s. Je ontvangt uiterlijk enkele dagen na 1 september een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met renske via 0611411025 - of renske@steigerb.nl

Een management-drives-analyse maakt deel uit van de procedure.

Solliciteer op
deze functie
 

Afdrukvoorbeeld