Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
 
15 april 2022

Investeren in interimprofessionals

Met eigen colleges gaat Steiger B bijdragen aan de ontwikkeling van interimprofessionals. ‘We zijn heel enthousiast dat we dit onze mensen kunnen aanbieden’, vertelt Steiger B directeur Hans Huijsmans. ‘De colleges zijn gericht op de ontwikkeling van je vak en van vaardigheden’.‘We starten ons opleidingsprogramma met een reeks van zes avonden’, vertelt Hans. ‘We hebben gezocht naar een balans tussen kennis en vaardigheden. Onze colleges zijn gericht op het werk van woningcorporaties en de kinderopvang. Daarnaast gaan we aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en andere vaardigheden. De onderwerpen van de eerste avonden zijn bijvoorbeeld woonfraude, duurzaamheid, creatief denken en leidinggeven aan verandering’.

Bijeenkomsten
Voor de colleges werkt Steiger B samen met bekende trainingsbureaus. Met het opleidingsprogramma wil Steiger B bijdragen aan de ontwikkeling van zijn interimprofessionals. ‘Daarnaast organiseren we ook drie keer per jaar inspiratiebijeenkomsten voor onze interimmers’, zegt Hans. ‘Ze ontmoeten ons en elkaar op een mooie locatie met een interessante spreker. En voor al onze kandidaten en relaties bij opdrachtgevers organiseren we elk jaar een netwerkbijeenkomst. Het ontmoeten en persoonlijke contact hoort bij de B van betrokkenheid van Steiger B’.

Woonfraude
Elisa Schouten is enthousiast over het college over woonfraude dat ze eind maart volgde. Ze werkt gedetacheerd als verhuurconsulent bij woningcorporatie Intermaris in Hoorn.  ‘Ik ben geïnteresseerd in de aanpak, wetgeving, ketenpartners en voorbeeldsituaties voor woonfraude. Een extra pluspunt vind ik het ontmoeten van professionals uit het werkveld en het samen sparren. Ik kijk zeer positief terug op het college. De groep was erg actief, kritisch en leergierig’. Elisa heeft op de avond veel geleerd. ‘Bijvoorbeeld het verschil tussen onderhuur en doorverhuur. Hoeveel mogelijkheden zijn er om woonfraude aan te pakken? En waar moet je op letten om woonfraude te signaleren?’. Elisa is er in ieder geval de volgende keer weer bij.Lees het vorige artikel >>
<< Lees het volgende artikel