Twitter Steiger B Facebook Steiger B Linked In Steiger B Instagram Steiger B
Steiger B
 
 
9 november 2022

“Als je groter bent, kun je meer teruggeven aan de maatschappij.”

Hoe wordt de fusie van RadarPersoneel en Steiger B ervaren door de medewerkers? Om hier een goed beeld van te krijgen worden verschillende medewerkers uit alle lagen van de organisatie geïnterviewd.
Deze keer spreken we met Gertjan Versteeg, adviseur woningcorporaties bij Steiger B. Voordat hij bij Steiger B aan de slag ging heeft Gertjan onder andere in de re-integratie en outplacement branche gewerkt. Een belangrijke voorwaarde om zich op zijn gemak te voelen bij de organisatie waar hij werkzaam is, is dat de focus niet ligt op targets en het verdienen van zoveel mogelijk geld. Voor hem is dat geen drijfveer. Gertjan had altijd al een grote passie en talent voor het matchen van mensen met de juiste baan. Ook als er beperkingen in het spel waren.  Een kennis (nu nog steeds een collega)  zag hierin een duidelijke match met Steiger B en bracht hem in contact met Hans, directeur van Steiger B. Ze zijn in gesprek gegaan, en hierbij sprak de manier waarop Hans tegen zijn bedrijf aankijkt en hoe hij in de wereld staat Gertjan heel erg aan. Hij raakte hier enorm door gemotiveerd om bij Steiger B te gaan werken. 


Gedeelde maatschappelijke missie 

“Ik werd al vrij snel bij de plannen voor de fusie betrokken: als Hans plannen heeft wil hij die eigenlijk liefst zo snel mogelijk openbaar maken. Hij nam ons er al vroegtijdig in mee dat hij gesprekken voerde, en dat hij de wens had om de portefeuille van Steiger B uit te breiden. Wij zagen dit ook wel zitten, zag in dat dit een mooie kans zou zijn. Ik kende RadarPersoneel nog helemaal niet. Maar we willen beiden graag een maatschappelijke sector bedienen, deze maatschappelijke missie versterkt ons. Ik vind dit een mooie gedachte. Daarnaast krijg je, wanneer je groter wordt meer mogelijkheden tot professionalisering, wat in deze tijd zeker niet gek is. We kunnen nu meer specialisten aantrekken.” 


Ambassadeur en partner van Jinc

“Ik merk in mijn alledaagse werkzaamheden niet zoveel van de fusie. Wel zijn er natuurlijk de kennismakingen met onze nieuwe collega’s en kom je je nieuwe collega’s tegen. Maar de aard van mijn werk houdt toch in dat ik mijn eigen klanten, mijn eigen agenda en eigen gesprekken heb. Ik hoop ook dat dat gewoon zo blijft. Ik zie overigens wel veel kansen. We willen iets terugdoen naar de maatschappij, en daar zijn, als je groter bent, ook meer mogelijkheden voor. We zijn bijvoorbeeld ambassadeur en partner van Jinc, een organisatie die jongeren op weg helpt naar werk en jongeren met het bedrijfsleven verbindt. Onze medewerkers kunnen op vrijwillige basis activiteiten uitvoeren voor Jinc, denk aan sollicitatietraining of carrière coaching. Door de fusie hebben we meer draagkracht, en kunnen we nog meer doen op dit gebied. Daar ben ik erg blij mee.

Maar ook voor onze interimmers zijn er door de fusie meer mogelijkheden. Zeker wanneer er kandidaten zijn die ervaring hebben in verschillende branches. Die kunnen we nu beter bedienen. Doordat wij nu werkzaam zijn binnen meer domeinen kunnen we binnen al deze domeinen fairbinden, wat natuurlijk veel meer mogelijkheden geeft.”


Warm bad

“Steiger B kenmerkt zich voor mij als een organisatie die aanvoelt als een warm bad. Collega’s kennen elkaar goed, waardoor je snel kunt schakelen en altijd weet wat er speelt binnen het bedrijf. Wanneer het bedrijf steeds groter wordt, ligt het risico op de loer dat je je minder verbonden gaat voelen. Gewoonweg omdat je niet iedereen meer kunt kennen. Ik hoop dat we hier alert op blijven, zodat we ook bij het nieuwe Steiger B de typerende warmte en betrokkenheid met elkaar kunnen behouden.”Lees het vorige artikel >>