Zeven kernthema’s

Als kapstok voor onze duurzame strategie gebruiken wij de zeven kernthema’s van de internationaal vastgestelde MVO-richtlijn ISO 26000 die wij op drie niveaus in ons bedrijf implementeren:

  1. Mensen fairder helpen: Klanten en Medewerkers
  2. Onze organisatie fairder inrichten: Bestuur, Mensenrechten, Medewerkers en Milieu
  3. De maatschappij fairder tegemoet treden: Eerlijk (fairder) zakendoen en Betrokkenheid bij en ontwikkeling van de gemeenschap

Daarnaast adresseren wij de voor ons relevante duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties:

  • Doel 4: Kwaliteitsonderwijs
  • Doel 8: Eerlijk werk en economische groei
  • Doel 17: Partnerschappen om doelstellingen te bereiken

 

Mens

Als betrokken fairbinders bieden wij medewerkers hedendaagse voorwaarden, regelingen en werkvormen waarbij medewerkers en bedrijf goed gedijen. Wij zijn betrokken bij het persoonlijk welbevinden van medewerkers, o.a. in het bevorderen van een gezonde werkomgeving en leefstijl.
Wij bieden medewerkers veel flexibiliteit. Zo kunnen zij werk en privé goed met elkaar combineren en zoveel mogelijk werken op een manier waarmee zij de beste resultaten boeken. Daarnaast zijn wij ook betrokken bij maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen (zoals CO2 uitstoot), als het bijvoorbeeld gaat om mobiliteit. En ook verbindend, bijvoorbeeld in de organisatie van medezeggenschap.

 

Organisatie

De aard van onze dienstverlening brengt met zich mee dat onze adviseurs in principe op de locatie van onze opdrachtgevers werken. De stafmedewerkers werken vanuit kleine, gehuurde kantoorruimtes op drie locaties. Het meubilair in de vestiging in Amsterdam is tweedehands. Het belangrijkste relevante (materiële) milieu aspecten voor Steiger B – een aspect waarmee wij zelf direct impact kunnen maken – is mobiliteitsbeleid.
Het uitgangspunt bij ons mobiliteitsbeleid is de vraag ‘Wat heeft de medewerker nodig om zijn of haar werk te doen?’ Wij kennen drie mobiliteitsregelingen: een (elektrische) fiets, reizen met het openbaar vervoer, een deelauto van Green Wheels. Als één van deze opties niet past kan Steiger B een leaseauto ter beschikking stellen. Momenteel heeft Steiger B 10 auto’s in lease waarvan 50% voor stafmedewerkers en 50% voor gedetacheerden.

 

Maatschappij

Het Steiger B Fair Fonds is een pot met geld waarmee wij maatschappelijke initiatieven steunen waarin wij onze maatschappelijke verbondenheid en betrokkenheid laten zien. De initiatieven die wij met het fonds ondersteunen sluiten voor een belangrijk deel aan op arbeidsbemiddeling. Het Fairfonds is een revolverend fonds waarin wij ieder jaar een deel van de winst storten. Medewerkers kunnen projecten aandragen voor financiële ondersteuning, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat medewerkers onder werktijd vrijwilligerswerk voor specifieke doelgroepen verrichten. Vanuit het fonds financieren we onze partnerships met Oranje Fonds, Jinc en het UWV. Daarnaast financieren we diverse kleinere initiatieven, waaronder het Surf Project dat surfles realiseert voor kinderen met Down, autisme of ADHD en de Cruyff Legacy 14K loop van de Johan Cruyff Foundation.

Voor de verantwoording over ons duurzame beleid verwijzen wij naar ons Duurzaamheidsrapport Betrokken fairbinders voor de perfecte match, met daarbij het commitment van de directie van Steiger B.

 

Partner van Oranje Fonds en JINC

Oranje Fonds

Vanuit ons FairFonds zijn we structureel partner van het Oranje Fonds. We ondersteunen hun pijler Zorgen voor Elkaar, die zich erop richt om vrijwilligers sociale zorg te laten verlenen aan mensen die zulke steun kunnen gebruiken.
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet en daarom zetten zij zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een samenleving waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk.

 

JINC

Steiger B is partner van JINC. We dragen financieel bij om de projecten van JINC mogelijk te maken en stellen medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach. Op die manier kunnen we een verschil maken in het leven van kinderen, versterken we onze binding met de maatschappij en bieden we onze medewerkers een inspirerende ervaring.

JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen en geeft ze een goede start op de arbeidsmarkt. Door ze kennis te laten maken met allerlei beroepen ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

 

Meer weten?

Benieuwd hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees ons Duurzaamheidsrapport of neem contact op Hans Huijsmans. Hij vertelt daar graag meer over.

Hans-removebg-preview

Benieuwd hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem contact met mij op en ik vertel daar graag meer over.